ΝΑΤΟ: Μεγάλη ανησυχία για τον πυρηνικό σταθμό στη Ζαπορίζια – Επίκεντρο των ρωσικών βομβαρδισμών το Χάρκοβο

0
34

ΝΑΤΟ: Μεγάλη ανησυχία για τον πυρηνικό σταθμό στη Ζαπορίζια – Επίκεντρο των ρωσικών βομβαρδισμών το Χάρκοβο

Στην Ουκρανία, ενώ εντείνεται η ανησυχία για την κατάσταση του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια, με τον Ουκρανό πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ να καλούν τους Ρώσους να τον εγκαταλείψουν, συνεχίζονται έντονα οι ρωσικές επιθέσεις. Στο Χάρκοβο, οκτώ άτομα σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν μετά από δύο βομβαρδισμούς μέσα σε λίγες ώρες. Συνεχίζονται οι επιθέσεις και στον νότο, στο Μικολάιβ και την Οδησσό.

Ρωσικοί βομβαρδισμοί στο Χάρκοβο

Ύστερα από δύο βομβιστικές επιθέσεις στο Χάρκοβο, οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες τραυματίστηκαν.

Επιπλέον, οι επιθέσεις στην Οδησσό δεν σταματούν όπως και οι εκρήξεις στην περιοχή του Ντονέτσκ.

ΝΑΤΟ: Μεγάλη ανησυχία για τη Ζαπορίζια

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, εκτίμησε πως είναι επείγουσα ανάγκη να πραγματοποιηθεί μια επιθεώρηση του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (IAEA) στον τόπο όπου βρίσκεται ο πυρηνικός ηλεκτροπαραγωγικός σταθμός Ζαπορίζια στην Ουκρανία, που τελεί υπό τον έλεγχο των Ρώσων και γύρω από τον οποίο πολλαπλασιάζονται τα πλήγματα και οι συγκρούσεις.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας κατηγόρησε το Κίεβο ότι σχεδιάζει “προβοκάτσια” στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, στην Ουκρανία, αύριο, Παρασκευή, στη διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποιεί στη χώρα ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, μετέδωσε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, σύμφωνα με το Ρόιτερς. Το Reuters επισημαίνει ότι το ρωσικό υπουργείο δεν παρέχει στοιχεία για να υποστηρίξει τον ισχυρισμό του αυτό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ και τα ρωσικά ΜΜΕ, Ρώσοι φαίνεται να κάνουν διακοπές στην Κριμαία, παρά τις τελευταίες εκρήξεις στην περιοχή.

www.ertnews.gr

Πηγή ertnews.gr