Μεξικό: Νεκρός εντοπίστηκε δημοσιογράφος, τον ψάχνανε από τις 9 Αυγούστου

0
56
Μεξικό: Νεκρός εντοπίστηκε δημοσιογράφος, τον ψάχνανε από τις 9 Αυγούστου

Νεκρός εντοπίστηκε ένας ανεξάρτητος δημοσιογράφος από το Μεξικό, ο οποίος είχε εξαφανιστεί την 9η Αυγούστου, στην πολιτεία Σονόρα, ανακοίνωσε η εισαγγελία της περιοχής.

Πρόκειται για τον 62χρονο δημοσιογράφο Χουάν Άρχον Λόπες, ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός στην πόλη Σαν Λουίς Ρίο Κολοράδο, κοντά στα σύνορα του Μεξικού με τις ΗΠΑ, όπως δήλωσε η Ιντίρα Κοντρέρας, η εισαγγελέας στη Σονόρα.

«Δεν έχει αποκλειστεί κανένα σενάριο στην έρευνα» που διενεργείται για την υπόθεση, τόνισε η κυρία Κοντρέρας ενώ σύμφωνα με τις αρχές, ο νεκρός δημοσιογράφος έφερε κρανιοεγκεφαλικό τραυματισμό με αμβλύ αντικείμενο.

Ο 62χρονος είχε δημιουργήσει την ειδησεογραφική σελίδας στο Facebook υπό τον τίτλο «A qué le temes» («Τι φοβάσαι»), στην οποία δημοσίευε διάφορες ειδήσεις, συμπεριλαμβανομένων θεμάτων του αστυνομικού δελτίου.

Οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις του, τη 2η Αυγούστου, αναφέρονταν στην εύρεση και την επιστροφή αντικειμένων που είχαν κλαπεί από σπίτι και στην κατάσχεση ποσότητας ναρκωτικών.

{https://www.youtube.com/watch?v=YBZ0KQp9SAc}

Ωστόσο, για την ώρα ο θάνατος του Άρχον Λόπες δεν συμπεριλαμβάνεται στον τραγικό απολογισμό των δολοφονημένων δημοσιογράφων στο Μεξικό, καθώς δεν είναι γνωστό το κίνητρο του φόνου του. Ειδικότερα, σύμφωνα με τη ΜΚΟ Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (Reporters sans frontières, RSF) έχουν δολοφονηθεί 13 δημοσιογράφοι στο Μεξικό από την αρχή της χρονιάς.

Σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση, ο Χουάν Άρχον Λόπες, για να τα βγάζει πέρα, εκτός από τη δημοσιογραφική του δουλειά εργαζόταν σε τοπικό εστιατόριο.

Η μεξικανική κυβέρνηση από την πλευρά της κάνει λόγο για δέκα δολοφονίες δημοσιογράφων μέσα στο 2022, εκτιμώντας πως κάποια από τα θύματα δεν σκοτώθηκαν εξαιτίας της δουλειάς τους, αλλά για διαφορετικούς λόγους.

#ΜΕΞΙΚΟ #ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ #ΝΕΚΡΟΣ

Πηγή dikaiologitika.gr