Κολομβία: Προς όφελος της κοινωνίας τα αγαθά που κατάσχονται από διακινητές ναρκωτικών  

0
26

Κολομβία: Προς όφελος της κοινωνίας τα αγαθά που κατάσχονται από διακινητές ναρκωτικών  

Τα αγαθά και οι πόροι που κατάσχονται από διακινητές ναρκωτικών θα διατίθενται ή θα χρησιμοποιούνται στο εξής για να βοηθηθούν οι φτωχότεροι και πιο ευάλωτοι πολίτες, στην Κολομβία, δήλωσε ο πρόεδρος Γουστάβο Πέτρο.

Αναφέρθηκε σε πόρους αξίας εκατομμυρίων πέσος που μένουν αναξιοποίητοι και σε περιουσιακά στοιχεία όπως πολυτελή διαμερίσματα και σπίτια, χωράφια, χρήματα, κοσμήματα, πετράδια, χρυσός, έργα τέχνης.

Ο νέος πρόεδρος, ο πρώτος στην ιστορία της Κολομβίας που ανήκει στην αριστερά, θέλει να μεταμορφωθεί ο θεσμός που είναι αρμόδιος για τη διαχείριση και την πώληση των περιουσιακών στοιχείων που κατάσχονται, η Εταιρεία Ειδικών Πόρων (Sociedad de Activos Especiales, SAE).Ο θεσμός αυτός επικρίθηκε σφόδρα για την επιστροφή των αγαθών αυτών στα χέρια κακοποιών, ή στην αξιοποίηση τους προς όφελος συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων.

Αγροτικές γαίες που έχουν κατασχεθεί προβλέπεται να νοικιαστούν «φθηνά» σε αγρότες, ώστε να τους επιτραπεί να έχουν «αποδοτικότητα οι καλλιέργειες».

Αλλά εδάφη μπορεί να παραχωρηθούν για την «κατασκευή κατοικιών, ή την ανάπτυξη παραγωγικών έργων ώστε να ενθαρρυνθεί μια νέα κοινωνική οικονομία», πάντα σύμφωνα με τον κ. Πέτρο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

www.ertnews.gr

Πηγή ertnews.gr