Καλοκαίρι με Covid: Τρεις συμβουλές για να «μην σας πάρει από κάτω»

0
21
Καλοκαίρι με Covid: Τρεις συμβουλές για να «μην σας πάρει από κάτω»

Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι μπορεί να υπάρξουν κάποιες μέρες που θα σας είναι δύσκολο να σηκωθείτε από το κρεβάτι, και αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό! Ακούστε το σώμα σας και σεβαστείτε τις ανάγκες σας.

Μπορεί να διανύουμε πλέον το τρίτο καλοκαίρι με την πανδημία εν εξελίξει, αυτό ωστόσο δεν σημαίνει πως δεν το «παίρνουμε βαριά» αν κολλήσουμε κορονοϊό.

Συχνά ένα θετικό τεστ γίνεται δεκτό με αρκετό άγχος, ανησυχία και αναστάτωση – συναισθήματα που, σε συνδυασμό με την αναγκαιότητα της απομόνωσης, δημιουργούν ένα δυσάρεστο περιβάλλον. 

Η Φυσιοθεραπεύτρια Alana Murrihy μίλησε στην αυστραλιανή Vogue και έδωσε κάποια tips υπογραμμίζοντας πως ο κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός, αλλά και πως σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων δε θα πρέπει να επιχειρήσεις οποιαδήποτε άσκηση, αλλά αντίθετα να συμβουλευτείς τον προσωπικό σου γιατρό.

Ασχολήσου με ήπιες ασκήσεις που μπορούν να γίνουν και στο σπίτι

Όπως αναφέρει η Murrihy, η παρατεταμένη αδράνεια μπορεί να λειτουργήσει αρνητικά στα όργανα και τους μύες σου, προκαλώντας συμπτώματα όπως η κόπωση.

Ένα ήπιο περπάτημα στο σπίτι ή τον κήπο θα σου πρόσφερε αρκετό καθαρό αέρα και βιταμίνη D. Αλλά ακόμη και από τον καναπέ ή το κρεβάτι σου, θα μπορούσες να βελτιώσεις τα επίπεδα οξυγόνου σου παίρνοντας βαθιές αναπνοές σε τέσσερις χρόνους. Για συγκεκριμένο διάστημα, εξίσου θα βοηθήσει και η κάθετη στάση σώματος.

Καλό φαγητό και σωστή ενυδάτωση

Όταν ο οργανισμός αντιμετωπίζει έναν ιό, αρκετές φορές δεν ενυδατώνεται σωστά λόγω έλλειψης όρεξης αλλά και ενέργειας για την προετοιμασία ενός γεύματος. Ωστόσο, η επαρκής ενυδάτωση και η σωστή διατροφή είναι κρίσιμες για τον χρόνο ανάρρωσης αλλά και την διατήρηση της αρτηριακής πίεσης.

Σε αυτό θα βοηθήσουν οι ηλεκτρολύτες, οι βιταμίνες C, D αλλά και ο ψευδάργυρος που βελτιώνουν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Σύμφωνα με την Murrigy, 1 λίτρο νερό πριν το μεσημέρι και 1 ακόμη καθ’ όλη την υπόλοιπη μέρα εξασφαλίζουν την ενυδάτωσή σου, όπως αναφέρουν έρευνες.

Προσπάθησε να μειώσεις το στρες

Ακόμη και εάν ανήκεις σε εκείνο το ποσοστό των ανθρώπων που δεν αγχώνονται για την έκβαση της υγείας τους, η αναγκαστική απομόνωση επηρεάζει σημαντικά την ψυχολογία σου και αυξάνει το στρες.

Για κάποιες μέρες θα πρέπει να αποχωριστείς τη ρουτίνα, την άθληση, την εργασία σου. Αντί αυτών θα μπορούσες να κάνεις πράγματα που ανέβαλες λόγω της καθημερινότητάς σου, είτε είναι να διαβάσεις ένα βιβλίο, να αφιερώσεις κάποια λεπτά στον διαλογισμό ή να δεις μια ταινία.

#COVID #ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ #TIPS #ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ

Πηγή dikaiologitika.gr