Η Αίγυπτος καλεί Ισραήλ και Ισλαμική Τζιχάντ σε εκεχειρία από τις 23:30

0
22

Η Αίγυπτος καλεί Ισραήλ και Ισλαμική Τζιχάντ σε εκεχειρία από τις 23:30

Η Αίγυπτος καλεί σε εκεχειρία από τις 23:30 το βράδυ της Κυριακής ανάμεσα στο Ισραήλ και την ένοπλη παλαιστινιακή οργάνωση Ισλαμική Τζιχάντ ώστε να τερματιστούν οι εχθροπραξίες στη Λωρίδα της Γάζας, όπως ανακοίνωσε αξιωματούχος των αιγυπτιακών υπηρεσιών ασφαλείας.

«Η Αίγυπτος καλεί όλες τις πλευρές σε κατάπαυση του πυρός στην Λωρίδα της Γάζας από τις 23.30 τοπική ώρα», δήλωσε ο αξιωματούχος.

Η Ισλαμική Τζιχάντ αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι θα σταματήσει τις εχθροπραξίες από την ώρα αυτή, σύμφωνα με την αιγυπτιακή έκκληση, αλλά επισημαίνει το δικαίωμά της να απαντήσει σε κάθε νέα ισραηλινή επίθεση.

«Εδώ και λίγη ώρα βρέθηκε η φόρμουλα για την ανακοίνωση από την Αίγυπτο της συμφωνίας εκεχειρίας, που αφορά κυρίως την δέσμευση της Αιγύπτου να μεσολαβήσει για την απελευθέρωση δύο κρατουμένων», δήλωσε σε ανακοίνωσή του ο Μοχάμεντ Αλ-Χίντι, επικεφαλής της ένοπλης πτέρυγας της παλαιστινιακής οργάνωσης.

Οι δύο κρατούμενοι είναι ο Μπάσεμ Σαάντι και Χάλεντ Αουαουντέχ.

Πάντως, οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας προειδοποίησαν τους πολίτες για τον κίνδυνο η Ισλαμική Τζιχάντ να εξαπολύσει νέο μπαράζ ρουκετών πριν την κατάπαυση του πυρός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ertnews.gr

Πηγή ertnews.gr