Φάλαινες σκοτώνουν καρχαρία, βίντεο από drone καταγράφει τη σοκαριστική στιγμή

0
13
Φάλαινες σκοτώνουν καρχαρία, βίντεο από drone καταγράφει τη σοκαριστική στιγμή

Ένα συγκλονιστικό βίντεο, τραβηγμένο από drone, δείχνει τρεις φάλαινες να κυκλώνουν έναν μεγάλο λευκό καρχαρία και τελικά να τον σκοτώνουν, «βάφοντας» κόκκινα τα γαλάζια νερά της θάλασσας.

Πλάνα από drone που καταγράφηκαν στα ανοικτά ακτών της Νότιας Αφρικής δείχνουν τρεις φάλαινες να έχουν κυκλώσει έναν μεγάλο λευκό καρχαρία, μήκους σχεδόν τριών μέτρων.

Οι πρώτες εικόνες στο βίντεο δείχνουν δύο όρκες (φάλαινες – δολοφόνους) να κολυμπούν στην επιφάνεια του νερού στον κόλπο Mossel της Νότιας Αφρικής. Κάποια στιγμή, μια τρίτη φάλαινα σηκώνεται ξαφνικά από το νερό, με έναν μεγάλο λευκό καρχαρία σχεδόν τριών μέτρων στο στόμα της.

Το βίντεο καταγράφει τη στιγμή που το νερό γίνεται κόκκινο στην περιοχή που βρίσκεται ο νεκρός καρχαρίας. Τότε η φάλαινα που τον σκότωσε βυθίζεται ξανά.

Τίποτα παρόμοιο δεν έχει καταγραφεί στο παρελθόν για την Εβδομάδα Καρχαριών και αποτελεί ένα βίντεο – ντοκουμέντο που αποδεικνύει τις θεωρίες των επιστημόνων ότι οι λευκοί καρχαρίες μεταναστεύουν -ή μάλλον φεύγουν- από τα συνήθη ενδιαιτήματά τους επειδή τους κυνηγούν οι όρκες, ένα νέο φαινόμενο.

Για χρόνια, οι ερευνητές προσπαθούσαν να ανακαλύψουν πώς μερικοί λευκοί καρχαρίες κατέληγαν στην παραλία, σχισμένοι και με τα συκώτια τους φαγωμένα και ποιος είναι ο λόγος της μαζικής μετανάστευσης από την περιοχή, σημειώνει το thedailybeast.com.

Δείτε το βίντεο:

{https://www.youtube.com/watch?v=vOZ_iMbBh0k}

#ΚΑΡΧΑΡΙΑΣ #ΦΑΛΑΙΝΕΣ #ΒΙΝΤΕΟ #ΣΚΟΤΩΣΑΝ #ΑΦΡΙΚΗ

Πηγή dikaiologitika.gr