Εργοστάσιο ηλεκτρικών αυτοκινήτων κατασκευάζεται στη Βουλγαρία

0
26
Εργοστάσιο ηλεκτρικών αυτοκινήτων κατασκευάζεται στη Βουλγαρία

Ξεκίνησε η κατασκευή εργοστασίου ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη Βουλγαρία και τα πρώτα οχήματα θα βγουν από τη γραμμή παραγωγής πριν από τα τέλη του επόμενου έτους.

Η κατασκευή μιας αυτοκινητοβιομηχανίας ηλεκτρικών οχημάτων στην πόλη Λόβετς της βόρειας Βουλγαρίας έχει πρακτικά ξεκινήσει, όπως πληροφορήθηκε το BTA από τον Λιούμπομιρ Στανισλάνοφ, τον διευθύνοντα σύμβουλο της Next.e.Go Bulgaria και επικεφαλής της Automotive Cluster Bulgaria.

Πρόκειται για μια επένδυση που είχε εγκρίνει πριν από έναν χρόνο ο τότε υπουργός Οικονομικών Κίριλ Πέτκοφ.

Το εργοστάσιο θα βρίσκεται στον χώρο δίπλα στο πρώην εργοστάσιο της Balkan στο Λόβετς, όπου παλαιότερα κατασκευάστηκαν κάποια από τα πρώτα αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες και αεροσκάφη της Βουλγαρίας.

Ο Στανισλάνοφ πιστεύει ότι τα πρώτα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα βγουν από τη γραμμή παραγωγής πριν από τα τέλη του επόμενου έτους. «Μπορούμε επί της ουσίας να πούμε ότι η κατασκευή έχει ξεκινήσει. Έχει επιλεγεί ο κύριος ανάδοχος και ετοιμάζει το εργοτάξιο», είπε.

Έχει επιλεγεί επίσης η εταιρεία που θα αναλάβει την εποπτεία του έργου. Στο σχέδιο αυτό θα συμμετάσχουν οι μεγαλύτερες κατασκευαστικές εταιρείες της Βουλγαρίας.

Η παραγωγή σε μεγάλη κλίμακα σχεδιάζεται να ξεκινήσει το 2024, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

#ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ_ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ #ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ #ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ #ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

Πηγή dikaiologitika.gr