Επίδειξη δύναμης από το Πεκίνο στην Ταϊβάν: Σε εξέλιξη η μεγαλύτερη στρατιωτική άσκηση με πραγματικά πυρά (βίντεο)

0
31
Επίδειξη δύναμης από το Πεκίνο στην Ταϊβάν: Σε εξέλιξη η μεγαλύτερη στρατιωτική άσκηση με πραγματικά πυρά (βίντεο)

Μία ημέρα μετά την επίσκεψη της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι, στην Ταϊπέι, η Κίνα εκτοξεύει πολυάριθμους βαλλιστικούς πυραύλους στα ύδατα γύρω από την Ταϊβάν, στα πλαίσια μιας – πρωτοφανούς σε μέγεθος – στρατιωτικής άσκησης. 

Όπως σημειώνεται σε δημοσίευμα του Reuters, η Κίνα πραγματοποιεί – εδώ και λίγες ώρες – τα μεγαλύτερα στρατιωτικά της γυμνασία στα ύδατα βόρεια, νότια και ανατολικά της Ταϊβάν, χρησιμοποιώντας πραγματικά πυρά κι ανεβάζοντας την ένταση στην περιοχή στα υψηλότερα επίπεδα εδώ και τουλάχιστον 25 χρόνια.

Το Πεκίνο ανακοίνωσε νωρίτερα πολλαπλές βολές συμβατικών πυραύλων στα ύδατα στα ανοικτά των ανατολικών ακτών της Ταϊβάν, στο πλαίσιο προγραμματισμένων ασκήσεων σε έξι διαφορετικές ζώνες, σημειώνοντας πως οι επιχειρήσεις θα διαρκέσουν μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής.

https://platform.twitter.com/widgets.js

https://platform.twitter.com/widgets.js

https://platform.twitter.com/widgets.js

Από την πλευρά του, το υπουργείο Άμυνας της Ταϊβάν δήλωσε πως έντεκα κινεζικοί βαλλιστικοί πύραυλοι Dongfeng είχαν εκτοξευθεί σε ύδατα γύρω από το νησί, ενώ αξιωματούχοι καταδίκασαν τις ασκήσεις, σημειώνοντας πως παραβιάζουν τους κανόνες των Ηνωμένων Εθνών, εισβάλλοντας στον εδαφικό της χώρο και αποτελώνετας άμεση πρόκληση για την ελεύθερη εναέρια και θαλάσσια ναυσιπλοΐα.

Πριν από την επίσημη έναρξη των ασκήσεων της Πέμπτης, κινεζικά πλοία του πολεμικού ναυτικού και στρατιωτικά αεροσκάφη διέσχισαν για λίγο τη μέση γραμμή του Στενού της Ταϊβάν αρκετές φορές το πρωί, δήλωσε στο Reuters πηγή από την Ταϊβάν.

Μέχρι το μεσημέρι, πολεμικά πλοία και από τις δύο πλευρές παρέμεναν στην περιοχή και σε κοντινή απόσταση, ενώ η Ταϊβάν «σήκωσε» αεροσκάφη και ανέπτυξε πυραυλικά συστήματα για να εντοπίσει πολλαπλά κινεζικά αεροσκάφη που διέσχισαν τη γραμμή.

#ΤΑΙΒΑΝ #ΠΕΚΙΝΟ #ΚΙΝΑ #ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ_ΑΣΚΗΣΗ #ΠΥΡΑΥΛΟΙ

Πηγή dikaiologitika.gr