Δυτική Όχθη: Ισραηλινή επιχείρηση με 2 Παλαιστίνιους νεκρούς

0
35

Δυτική Όχθη: Ισραηλινή επιχείρηση με 2 Παλαιστίνιους νεκρούς

Στρατιωτική επιχείρηση του Ισραήλ σήμερα το πρωί είχε σαν αποτέλεσμα των θάνατο 2 Παλαιστινίων, ο ένας από τους οποίους ήταν υψηλόβαθμος διοικητής μιας ένοπλης οργάνωσης.  Ο Ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι έγινε  στο βόρειο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης του Ιορδάνη.

Ο Ιμπραήμ αλ-Ναμπούλσι, υψηλόβαθμος αξιωματούχος των Ταξιαρχιών των Μαρτύρων του Αλ-Άκσα, ένοπλου κλάδου της οργάνωσης Φατάχ, και ένας άλλος μαχητής σκοτώθηκαν κατά την επιχείρηση αυτή, η οποία διεξήχθη στη Ναμπλούς, ανέφερε ο ισραηλινός στρατός. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι ισραηλινοί στρατιώτες «περικύκλωσαν το σπίτι του καταζητουμένου» στη Ναμπλούς και «σημειώθηκαν ανταλλαγές πυρών».

Η επιχείρηση εξαπολύθηκε το πρωί εναντίον της κατοικίας του Ιμπραήμ αλ-Ναμπούλσι στην παλιά πόλη της Ναμπλούς στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης, παλαιστινιακού εδάφους που κατέχει από το 1967 ο ισραηλινός στρατός.

Η παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος, ανακοίνωσε πως τουλάχιστον 30 Παλαιστίνιοι τραυματίσθηκαν στη διάρκεια της επιχείρησης.

Ανταλλαγές πυρών μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών δυνάμεων σημειώθηκαν στη διάρκεια της επιδρομής,  ενώ δεκάδες οχήματα του στρατού απέκλεισαν την κυκλοφορία μέσα στην πόλη.

Συμπλοκές σημειώθηκαν  σε άλλα τμήματα της Ναμπλούς, όπου Παλαιστίνιοι εκτόξευσαν πέτρες εναντίον των στρατιωτών.

Η επιδρομή του στρατού πραγματοποιήθηκε δύο ημέρες μετά το τέλος μιας φονικής ισραηλινής στρατιωτικής επιχείρησης η οποία εξαπολύθηκε στη λωρίδα της Γάζας εναντίον της ένοπλης παλαιστινιακής οργάνωσης Ισλαμικός Τζιχάντ. Κατά την επιχείρηση αυτή σκοτώθηκαν 46 Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά, σύμφωνα με παλαιστινιακό απολογισμό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

www.ertnews.gr

Πηγή ertnews.gr