Διάσκεψη κορυφής στον Λευκό Οίκο για drones και eVTOL

0
24

Διάσκεψη κορυφής στον Λευκό Οίκο για drones και eVTOL

Ο Λευκός Οίκος θα οργανώσει αύριο, Τετάρτη, μία διάσκεψη με τη συμμετοχή κορυφαίων στελεχών για την εξελιγμένη εναέρια κινητικότητα, περιλαμβανομένων των μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (drones) και των ηλεκτρικών αεροσκαφών κάθετης απόπροσγείωσης (eVTOL), όπως επιβεβαίωσε ένας εκπρόσωπος.

Στη διάσκεψη αυτή, που διοργανώνει το Γραφείο του Λευκού Οίκου για την Πολιτική Επιστήμης και Τεχνολογίας (OSTP), θα λάβουν μέρος ο διευθυντής της NASA Μπιλ Νέλσον, ο υπηρεσιακός διοικητής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA) Μπίλι Νόλεν και ο διευθύνων σύμβουλος της Joby Aviation Τζόμπεν Μπεβίρτ. Θα εξετάσει «ο μέλλον της πολιτικής αεροπορίας στις ΗΠΑ και τη στρατηγική των κανονιστικών ρυθμίσεων για την υπεύθυνη και ισότιμη υιοθέτηση αυτών των τεχνολογιών».

Στην ίδια εκδήλωση, θα αναλυθεί ο τρόπος με τον οποίο η εξελιγμένη εναέρια κινητικότητα (AAM) μπορεί να βοηθήσει στην επίτευξη στόχων για την εσωτερική πολιτική, την εθνική ασφάλεια, το κλίμα, αλλά και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ, όπως ανέφερε ο Λευκός Οίκος. Παράλληλα θα εξεταστούν “το μέλλον της πολιτικής αεροπορίας στην Αμερική, αλλά και η στρατηγική των κανονιστικών ρυθμίσεων σχετικά με την υπεύθυνη και ισότιμη υιοθέτηση των τεχνολογιών αυτών,” αλλά και οι προκλήσεις για την ενσωμάτωση των μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων και των αεροσκαφών eVTOL στο εθνικό εναέριο χώρο των ΗΠΑ.

Στους ομιλητές περιλαμβάνονται επίσης ο Γκάρι Μπάτον, ηγέτης του Choctaw Nation της Οκλαχόμα, η Αλόντρα Νέλσον υπηρεσιακή διευθύντρια του OSTP και ο αναπληρωτής Σύμβουλος Εσωτερικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζος Γκέλτζερ.

Η διάσκεψη αυτή πραγματοποιείται καθώς ο Λευκός Οίκος πιέζει το Κογκρέσο για τη διεύρυνση των εξουσιών της κυβέρνησης, σχετικά με τον εντοπισμό και την εξουδετέρωση εναέριων μη επανδρωμένων οχημάτων. Αυτή η διεύρυνση των εξουσιών έχει προγραμματιστεί να εκπνεύσει τον Οκτώβριο. Στην ίδια διάσκεψη, θα λάβει μέρος και υπεύθυνη ασφάλειας της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου (NFL) των ΗΠΑ Κάθι Λανίρ, μαζί με αξιωματούχους από το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας και το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Στις 14 Ιουλίου, η NFL, η Major League Baseball, ο NCAA και το NASCAR απέστειλαν μία κοινή επιστολή στο Κογκρέσο υποστηρίζοντας την πρόταση της κυβέρνησης Μπάιντεν για την επέκταση των εξουσιών σχετικά με τη χρήση μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων, αναφέροντας ότι η επέκταση των εξουσιών “θα έχει ένα σημαντικό ρόλο στην ασφάλεια σημαντικών αθλητικών διοργανώσεων, συμπεριλαμβανομένης και της ασφάλειας εκατομμυρίων Αμερικανών φιλάθλων, που λαμβάνουν μέρος σε αυτές τις εκδηλώσεις κάθε χρόνο.”

Τα επίσημα εγγεγραμμένα drones στις ΗΠΑ ξεπερνούν τις 800.000. Από το 2018, το FBI έχει πραγματοποιήσει 70 επιχειρήσεις με τη χρήση drones, αλλά και επιχειρήσεις προστασίας από drones που εντοπίστηκαν να αποτελούν απειλές, σε μεγάλες διοργανώσεις όπως το Σούπερ Μπόουλ που είναι ο σημαντικότερος και δημοφιλέστερος ετήσιος αγώνας του αθλήματος του αμερικανικού ποδοσφαίρου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

www.ertnews.gr

Πηγή ertnews.gr