Αλ Ζαουάχρι: Διεθνείς αντιδράσεις για τον θάνατο του ηγέτη της Αλ Κάιντα

0
22

Αλ Ζαουάχρι: Διεθνείς αντιδράσεις για τον θάνατο του ηγέτη της Αλ Κάιντα

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα έκρινε ότι η είδηση του θανάτου του ηγέτη της Αλ Κάιντα, του Αϊμάν αλ Ζαουάχρι, σε αμερικανικό αεροπορικό πλήγμα στην Καμπούλ δείχνει πως «είναι εφικτό να ξεριζωθεί η τρομοκρατία χωρίς να βρισκόμαστε σε πόλεμο στο Αφγανιστάν».

«Ελπίζω επίσης ότι θα γαληνέψει λιγάκι τα μέλη των οικογενειών των θυμάτων της 11ης Σεπτεμβρίου και όλων των υπολοίπων που υπέφεραν στα χέρια της Αλ Κάιντα», πρόσθεσε μέσω Twitter ο Δημοκρατικός πρώην αρχηγός του κράτους (2009-2017).

https://platform.twitter.com/widgets.js

«Ο θάνατος του Αϊμάν αλ Ζαουάχρι αποτελεί ένα βήμα προς το να γίνει ο κόσμος πιο ασφαλής», έκρινε ο καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό μέσω Twitter μετά την ανακοίνωση του αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν πως ο ηγέτης της Αλ Κάιντα σκοτώθηκε σε αμερικανικό αεροπορικό πλήγμα στην Καμπούλ.

«Ο Καναδάς θα συνεχίσει να εργάζεται με τους εταίρους του σε παγκόσμια κλίμακα για την αντιμετώπιση των τρομοκρατικών απειλών, την προώθηση της ειρήνης και της ασφάλειας και για να είναι ο κόσμος εδώ και σε όλο τον κόσμο ασφαλής», πρόσθεσε ο επικεφαλής της κυβέρνησης.

https://platform.twitter.com/widgets.js

Πηγή: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ertnews.gr

Πηγή ertnews.gr