Αυτά είναι τα κινητά με τη μεγαλύτερη ακτινοβολία

0
124
Αυτά είναι τα κινητά με τη μεγαλύτερη ακτινοβολία

Τη λίστα με τα smartphones με τη μεγαλύτερη ακτινοβολία δημοσίευσε πριν λίγο καιρό η εφημερίδα Bankless Times. Η ακτινοβολία των κινητών τηλεφώνων δεν έχει αποδειχτεί ότι μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στους ανθρώπους.

 

Το Bankless Times ταξινόμησε τα smartphones σε ένα σχετικό του αφιέρωμα βάσει των μεγεθών SAR. Πρόκειται για την τιμή που μετρά το βαθμό στον οποίο το σώμμα απορροφά την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία. Τα αποτελέσματα αναφέρονται σε watts ανά kilogram (W/Kg). Το smartphone εκείνο το οποίο βρέθηκε να βρίσκεται στη κορυφή αυτής της λίστας, είναι το Motorola Edge, με SAR 1.79W/Kg που ξεπερνά τα επιτρεπτά όρια της FCC που είναι 1.6W/Kg.

Πίσω από το Edge, βρίσκεται στο ZTE Axon 11 5G με SAR rating .20W λιγότερο σε σχέση με το Edge και πιο συγκεκριμένα στα 1.59W/Kg. Τρίτο στη λίστα, είναι το OnePlus 6T με SAR rating 1.55/Kg. Στη λίστα συναντούμε και smartphones της Sony, με τα Xperia XA2 Plus και Xperia XZ1 Compact να βρίσκονται στην τέταρτη και όγδοη θέση.

Μάλιστα, δεν απουσιάζουν και τρία Google Pixel smartphones. Το Pixel 3XL με 1.39W/Kg να βρίσκεται στη πέμπτη θέση και συνοδεύεται από το Pixel 4a στην έκτη θέση, με τα Pixel 3 και OnePlus 6 να έχουν SAR 1.33W/Kg.

bankless

Οι ρυθμιστικές αρχές ανά τον κόσμο ορίζουν τα μέγιστα SAR που επιστρέπεται να εκπέμπουν οι συσκευές. Στις ΗΠΑ, τα όρια της FCC αγγίζουν τα 1.6W/Kg και το μόνο smartphone που τα ξεπερνά είναι το Motorola Edge. Πάντως, όπως επισημαίνει η FCC όλα τα smartphones εκπέμπουν ένα ποσό ακτινοβολίας, με τους παράγοντες που να ρυθμίζουν πόση ακριβώς, να είναι ο τύπος της συσκευής, το μοντέλο, η απόσταση από τον πιο κοντινό πύργο κινητής.

Η FCC αναφέρει ότι μέτρα για τον περιορισμό της έκθεσης σε RF ακτινοβολία είναι ο περιορισμός χρήσης του smartphone και η χρήση αξεσουάρ hands-free.

Τα κινητά με τα χαμηλότερα επίπεδα SAR

smartphones

#ΚΙΝΗΤΑ_ΤΗΛΕΦΩΝΑ #ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ #ΤΗΛΕΦΩΝΟ

Πηγή dikaiologitika.gr