Αφαιρέθηκε όγκος σε μέγεθος αυγού από την γνάθο του 9χρονου Δημήτρη, το αντικατέστησαν με κόκαλα από το πόδι (εικόνες)

0
20
Αφαιρέθηκε όγκος σε μέγεθος αυγού από την γνάθο του 9χρονου Δημήτρη, το αντικατέστησαν με κόκαλα από το πόδι (εικόνες)

Οι γιατροί πραγματοποίησαν πρόσφατα μια σπάνια χειρουργική επέμβαση στον 9χρονο Δημήτρη Πριστούρη στη Νέα Υόρκη, χρησιμοποιώντας ένα τμήμα του οστού της περόνης στο κάτω μέρος του δεξιού του ποδιού για να αντικαταστήσουν μέρος της δεξιάς του γνάθου, όπου ένας καλοήθης όγκος απειλούσε να τον παραμορφώσει.

“Ήμουν πολύ νευρικός όταν έκανα την επέμβαση. Φοβόμουν. Τώρα αισθάνομαι πολύ καλύτερα”, δήλωσε ο Δημήτρης από το Dyker Heights.

Η μητέρα του αγοριού, Stacy Pristouris, δήλωσε ότι όλα ξεκίνησαν όταν παρατήρησε ότι το δεξί σαγόνι του Demetri ήταν πρησμένο την περασμένη Ημέρα των Ευχαριστιών.

Η μητέρα του νόμιζε ότι ήταν μια αλλεργική αντίδραση στο φαγητό, όμως επιβεβαιώθηκε αργότερα ότι ήταν ένας αυξανόμενος όγκος.

Ο 9χρονος Δημήτρης κατέληξε σε μια οκτάωρη χειρουργική επέμβαση τον Φεβρουάριο στο Cohen Children’s Medical Center at Northwell Health’s Long Island Jewish Hospital στο Long Island.

Ένας από τους χειρουργούς του 9χρονου, ο Dr. David Hirsch, δήλωσε ότι είναι σπάνιο να αντικαθίσταται η γνάθος ενός παιδιού με οστά από το πόδι λόγω όγκου.

“Τα παιδιά σπάνια παθαίνουν αυτόν τον τύπο όγκου”, δήλωσε ο Hirsch, πρόεδρος της στοματικής και γναθοπροσωπικής χειρουργικής στο Νοσοκομείο Lenox Hill του Northwell στο Μανχάταν.

“Όταν βλέπουμε έναν τέτοιο όγκο, είναι συνήθως μικρός. Ο δικός του ήταν ο μεγαλύτερος που έχουμε δει σε παιδιά”.

Η μητέρα του Demetri δήλωσε: “Ο όγκος είχε το μέγεθος ενός αυγού όταν τον αφαίρεσαν”

“Μου είπαν ότι το κόκαλο του σαγονιού του δεν ήταν εκεί. Υπήρχε μια μάζα, ένας όγκος” και συνέχισεΜας είπαν ότι έπρεπε να αφαιρέσουν τον όγκο και ότι έπρεπε να ξαναφτιάξουν το σαγόνι του Δημήτρη παίρνοντας ένα οστό από το πόδι του”.

Ο Hirsch δήλωσε ότι η ομάδα του κατάφερε να συγχωνεύσει με επιτυχία το οστό της περόνης του Demetri με το υπόλοιπο οστό της γνάθου του, ενώ μεγάλο μέρος του κατεστραμμένου οστού της γνάθου αφαιρέθηκε.

Το αγόρι χρειάζεται ακόμη αντικατάσταση των δοντιών του από την επέμβαση.

Ο χειρουργός είπε ότι το ποσοστό υποτροπής για έναν τέτοιο όγκο είναι 1% με τη δραματική αφαίρεση της γνάθου και την αντικατάσταση της περόνης. Το ποσοστό υποτροπής για λιγότερο επεμβατική χειρουργική επέμβαση είναι 65%.

9xronoff

9xronosd

9xronosnd

Πηγή: Nypost.com

#ΝΕΑ_ΥΟΡΚΗ #ΕΓΧΕΙΡΗΣΗ #9ΧΡΟΝΟΣ #ΟΓΚΟΣ

Πηγή dikaiologitika.gr