Ζεμενίδης: Κυκλοφορεί στην Ουάσινγκτον ότι ο Ερντογάν θα ανακοινώσει προσάρτηση των Κατεχόμενων

0
24
ΑΠΕ

Για φημολογούμενη τουρκική προβοκάτσια με προσάρτηση των Κατεχόμενων στις 20 Ιουλίου μίλησε ο επικεφαλής του ελληνικού λόμπι στις ΗΠΑ.

 

Για μια… χοντρή προβοκάτσια του Ερντογάν που κυκλοφορεί σαν φήμη στις ΗΠΑ, μίλησε ο εκτελεστικής διευθυντής του Συμβουλίου Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας, Έντι Ζεμενίδης.

«Εχθές κυκλοφόρησε στην Ουάσινγκτον ότι ο κ. Ερντογάν θα κάνει κάτι μεγάλο στα κατεχόμενα στις 20 Ιουλίου» ανέφερε ο Έντι Ζεμενίδης μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα. Εξηγώντας παραπέρα τη φήμη, τόνισε ότι αυτό που ακούγεται είναι πως ο Τούρκος πρόεδρος αναμένεται να ανακοινώσει την προσάρτηση των Κατεχόμενων.

Σύμφωνα με τον Έντι Ζεμενίδη, αμερικανική πρόθεση είναι να σταλεί σχετικό ψήφισμα στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Ο ίδιος σημείωσε ότι ο Ερντογάν βάζει από μόνος του εμπόδια στη συμφωνία με τα F-16 λέγοντας «Βλέπουμε και με την τροπολογία ότι το όριο είναι για έξι μήνες να μην κάνει παραβιάσεις, αλλά θα το κάνει; Αλλά αυτό είναι πολύ σημαντικό, γιατί βλέπουμε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι πρόθυμη να συνομιλήσει με την Τουρκία και ο κ. Ερντογάν είναι αυτός που αρνείται».

 

#ΡΕΤΖΕΠ_ΤΑΓΙΠ_ΕΡΝΤΟΓΑΝ #ΤΟΥΡΚΙΑ #ΠΡΟΣΑΡΤΗΣΗ #ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ #ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ
Ζεμενίδης: Κυκλοφορεί στην Ουάσινγκτον ότι ο Ερντογάν θα ανακοινώσει προσάρτηση των Κατεχόμενων

Πηγή dikaiologitika.gr