Θερμό επεισόδιο στ’ ανοιχτά της Νορβηγίας – Βρετανικά πολεμικά πλοία πήραν στο… κυνήγι ρωσικά υποβρύχια

0
11
Θερμό επεισόδιο στ' ανοιχτά της Νορβηγίας - Βρετανικά πολεμικά πλοία πήραν στο... κυνήγι ρωσικά υποβρύχια

Το Βασιλικό Ναυτικό της Μεγάλης Βρετανίας αποκάλυψε ότι μονάδες του εντόπισαν και εξεδίωξαν δύο ρωσικά υποβρύχια από θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Νορβηγίας.

Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύφθηκε τα δύο υποβρύχια της Ρωσίας εντοπίστηκαν από το πλοίο-«κυνηγό» υποβρυχίων «HMS Portland», του βρετανικού Πολεμικού Ναυτικού, το οποίο ακολούθησε το υποβρύχιο «Severodvinsk» οπλισμένο με πυραύλους κρουζ και το επιθετικό υποβρύχιο Vepr, αφού βγήκαν στην επιφάνεια.

{https://twitter.com/UKinNorway/status/1550474038358818816?s=20&t=rEHNnSuUiTKUzATvfyWtCQ}

Η φρεγάτα εντόπισε τα υποβρύχια το περασμένο Σάββατο, 16 Ιουλίου, καθώς έπλεαν κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας κατά μήκος της ακτής της Νορβηγίας από την Αρκτική.

Το βρετανικό σκάφος με 180 άτομα πλήρωμα, υποστηριζόμενο από ένα «κατασκοπευτικό αεροπλάνο» τύπου P8 Poseidon και ένα εξειδικευμένο ελικόπτερο Merlin για «κυνήγι» υποβρυχίων, παρακολούθησε τα δύο υποβρύχια, μέχρι που οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ και της Βαλτικής ανέλαβαν δράση.

Τα ρωσικά υποβρύχια συνέχισαν με κατεύθυνση την Αγία Πετρούπολη για τους εορτασμούς της Ημέρας του Ρωσικού Ναυτικού, που αναμένεται να πραγματοποιηθούν την Κυριακή 31 Ιουλίου.

#ΘΕΡΜΟ_ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ #ΝΟΡΒΗΓΙΑ #ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ #ΡΩΣΙΑ #ΠΟΛΕΜΙΚΑ_ΠΛΟΙΑ #ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Πηγή dikaiologitika.gr