Θέμα σε ξένα ΜΜΕ η απόπειρα παρακολούθησης του τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη

0
18
Θέμα σε ξένα ΜΜΕ η απόπειρα παρακολούθησης του τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη

Θέμα σε διεθνή ΜΜΕ έγινε η μηνυτήρια αναφορά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη σχετικά με την απόπειρα παρακολούθησης του τηλεφώνου του.

Έντονο είναι το ενδιαφέρον από τα ξένα ΜΜΕ για τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, σχετικά με την απόπειρα παγίδευσης του κινητού τηλεφώνου του από το πρόγραμμα παρακολούθησης Predator. Eίναι χαρακτηριστικό ότι Reuters, Politico Brussels, Euractiv, -μεταξύ άλλων- αναφέρονται με εκτενή άρθρα τους στην υπόθεση.

«Σκάνδαλο παρακολούθησης τηλεφώνου» τιτλοφορεί άρθρο του το Politico, σχετικά με τα όσα καταγγέλλει ο Νίκος Ανδρουλάκης, αναφερόμενο και στην παρακολούθηση του κινητού του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη.

 Στιγμιότυπο οθόνης 2022 07 27 162107

Το δημοσίευμα του Reuters επισημαίνει ότι η καταγγελία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, «έρχεται την ώρα που η Ευρωπαϊκή Ένωση αρχίζει να ακολουθεί τις Ηνωμένες Πολιτείες και να εξετάζει πιο αυστηρά τους εμπόρους κατασκοπευτικού λογισμικού και τη χρήση ισχυρού λογισμικού παρακολούθησης».

 androu

Ανησυχία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει προκαλέσει η νέα υπόθεση απόπειρας υποκλοπής του κινητού τηλεφώνου του σοσιαλιστή ηγέτη Νίκου Ανδρουλάκη όπως γράφει χαρακτηριστικά σε άρθρο του το Euractiv. Φιλοξενεί σχόλιο εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής –που δεν κατονομάζεται- πως «οποιαδήποτε προσπάθεια των υπηρεσιών εθνικής ασφάλειας να αποκτήσουν παράνομη πρόσβαση σε δεδομένα πολιτών, συμπεριλαμβανομένων δημοσιογράφων και πολιτικών αντιπάλων, εφόσον επιβεβαιωθεί, είναι απαράδεκτη», προσθέτοντας ότι «η Επιτροπή αναμένει από τις εθνικές αρχές να εξετάσουν διεξοδικά τυχόν τέτοιους ισχυρισμούς και να αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη των πολιτών».

androu.2

#ΝΙΚΟΣ_ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ #ΜΜΕ #ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ #ΤΗΛΕΦΩΝΟ #ΠΑΣΟΚ

Πηγή dikaiologitika.gr