Με ημιαυτόματο οφσάιντ το Παγκόσμιο Κύπελλο 2022 στο Κατάρ (βίντεο)

0
31
Με ημιαυτόματο οφσάιντ το Παγκόσμιο Κύπελλο 2022 στο Κατάρ (βίντεο)

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2022 θα χρησιμοποιηθεί μια νέα τεχνολογία στο χώρο του ποδοσφαίρου: το ημιαυτόματο οφσάιντ.

Η FIFA ανακοίνωσε ότι η ημιαυτόματη τεχνολογία οφσάιντ θα χρησιμοποιηθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA 2022, που θα γίνει στο Κατάρ από τις 21 Νοεμβρίου, προσφέροντας ένα εργαλείο υποστήριξης για τους video match officials και τους διαιτητές, ώστε να τους βοηθήσει να λαμβάνουν ταχύτερες και ακριβέστερες αποφάσεις.

Μετά την επιτυχημένη χρήση της τεχνολογίας VAR στο Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA 2018, στη Ρωσία, ο πρόεδρος της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο δήλωσε στο The Vision 2020-23 ότι η FIFA θα προσπαθήσει να αξιοποιήσει όλες τις δυνατότητες της τεχνολογίας στο ποδόσφαιρο και να ενισχύσει περαιτέρω το VAR.

Στα τρία χρόνια που ακολούθησαν, η FIFA συνέχισε πράγματι να βρίσκεται στην αιχμή της τεχνολογίας στο ποδόσφαιρο.

Το σύστημα παρέχει αυτοματοποιημένη ειδοποίηση για τον κανονισμό του οφσάιντ στην ομάδα των αξιωματούχων που θα χειρίζονται το βίντεο του αγώνα. 

Επίσης, η τρισδιάστατη κινούμενη εικόνα θα βελτιώνει την «επαφή» με τους φιλάθλους στο γήπεδο και τους τηλεθεατές.

Η νέα τεχνολογία χρησιμοποιεί 12 ειδικές κάμερες παρακολούθησης που είναι τοποθετημένες κάτω από την οροφή του γηπέδου για να παρακολουθούν την μπάλα και έως και 29 σημεία δεδομένων κάθε παίκτη, 50 φορές ανά δευτερόλεπτο, υπολογίζοντας την ακριβή θέση του στον αγωνιστικό χώρο. Τα 29 σημεία δεδομένων που συλλέγονται περιλαμβάνουν όλα τα άκρα και τις άκρες που είναι σημαντικά για την έκδοση αποφάσεων οφσάιντ.

Ο όρος «ημιαυτόματο» χρησιμοποιείται επειδή η FIFA επιμένει ότι οι διαιτητές του αγώνα θα έχουν τον τελευταίο λόγο, μ’ έναν αποκλειστικό βοηθό VAR για να παρακολουθεί το οφσάιντ.

{https://www.youtube.com/watch?v=FEPKAeGzwPU}

#ΟΦΣΑΙΝΤ #ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ_ΚΥΠΕΛΛΟ #ΚΑΤΑΡ #ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ #ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ #FIFA
Με ημιαυτόματο οφσάιντ το Παγκόσμιο Κύπελλο 2022 στο Κατάρ (βίντεο)

Πηγή dikaiologitika.gr