Κένυα: Λεωφορείο έπεσε από γέφυρα – 33 νεκροί

0
17

Κένυα: Λεωφορείο έπεσε από γέφυρα – 33 νεκροί

Τριάντα τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ένα λεωφορείο έπεσε σε ποτάμι σε ένα διαβόητο σημείο ατυχημάτων στην κεντρική Κένυα, δήλωσαν αξιωματούχοι τη Δευτέρα.

Το δυστύχημα συνέβη αργά την Κυριακή, όταν το λεωφορείο ταξίδευε από την πόλη Μερού προς την παραθαλάσσια πόλη Μομπάσα.

Το λεωφορείο έπεσε από μια γέφυρα περίπου 40 μέτρα στην κοιλάδα του ποταμού Νίθι που βρίσκεται από κάτω.

Κένυα: Λεωφορείο έπεσε από γέφυρα – 33 νεκροί
(AP Photo/Dennis Dibondo)

Οι εικόνες που δημοσιεύτηκαν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης έδειχναν το λεωφορείο να έχει διαλυθεί αφού κύλησε στην απότομη πλαγιά, ενώ αναφορές έκαναν λόγο για συντρίμμια και πτώματα σκορπισμένα στο νερό και στην όχθη του ποταμού.

Η Εθνική Αρχή Μεταφορών και Ασφάλειας (NTSA) ανέφερε σε ανακοίνωσή της στο Twitter ότι 33 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και ότι διέκοψε τη λειτουργία της εμπλεκόμενης εταιρείας λεωφορείων, της Modern Coast Express Ltd.

«Αυτή τη στιγμή διεξάγεται ενδελεχής πολυυπηρεσιακή έρευνα για το δυστύχημα και αξιολόγηση των επιχειρησιακών προτύπων ασφαλείας της εταιρείας», πρόσθεσε.

Ο επίτροπος της κομητείας Νόρμπερτ Κόμορα είχε δηλώσει νωρίτερα στους δημοσιογράφους: «Οι έρευνες συνεχίζονται και προσπαθούμε να ανασύρουμε τα συντρίμμια».

Ο αριθμός των ανθρώπων που σκοτώνονται στους δρόμους της Κένυας έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια.

Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2022, σκοτώθηκαν 1.912 άνθρωποι, αριθμός αυξημένος κατά 9% από 1.754 την ίδια περίοδο πέρυσι, σύμφωνα με τα στοιχεία της NTSA.

Πηγή: Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ertnews.gr

Πηγή ertnews.gr