Ισπανία: «Μπορεί να μετατραπεί σε κόμβο φυσικού αερίου για την Ευρώπη», είπε ο Πέδρο Σάντσεθ

0
26

Ισπανία: «Μπορεί να μετατραπεί σε κόμβο φυσικού αερίου για την Ευρώπη», είπε ο Πέδρο Σάντσεθ

Η Ισπανία έχει την ικανότητα να γίνει κόμβος φυσικού αερίου για την Ευρώπη και έτσι να βοηθήσει τις περιφερειακές προσπάθειες για τον περιορισμό της εξάρτησης από το ρωσικό φυσικό αέριο, δήλωσε ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ την Τετάρτη (27/7) σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Πολωνό πρωθυπουργό Ματέους Μοραβιέτσκι.

«Η Ισπανία είναι έτοιμη να εντείνει τα μέτρα αλληλεγγύης της», είπε ο Σάντσεθ και επεσήμανε ότι το 20% του υγροποιημένου φυσικού αερίου που εισήγαγε η Ισπανία επανεξήχθη τον Ιούνιο σε άλλες χώρες της ΕΕ, αναφέρει το Reuters.

Στη διάσκεψη, ο Μοραβιέτσκι αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίθεση στην Οδησσό, λέγοντας ότι δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε τη Ρωσία, ότι θα σεβαστεί τη συμφωνία από την Κωνσταντινούπολη, η οποία επιτρέπει την εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών από αυτήν την πόλη, σύμφωνα με το Tanjug.

Η Ρωσία, η Ουκρανία, τα Ηνωμένα Έθνη και η Τουρκία υπέγραψαν συμφωνία την περασμένη εβδομάδα για να εξασφαλίσουν την ασφαλή διέλευση των πλοίων που εισέρχονται και εξέρχονται από τρία ουκρανικά λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας, τα οποία η Ρωσία έχει αποκλείσει από την έναρξη της επίθεσής της στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Πήγη: ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Μετάφραση: Γιέλενα Τσβιέτκοβιτς 

www.ertnews.gr

Πηγή ertnews.gr