ΕΚ: Ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της Κοπεγχάγης και της κατάρρευσης παγετώνα στην Ιταλία

0
55

ΕΚ: Ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της Κοπεγχάγης και της κατάρρευσης παγετώνα στην Ιταλία

Ανταπόκριση από το Στρασβούργο: Κώστας Δαβάνης

Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων των πυροβολισμών στη Δανία και της κατάρρευσης παγετώνα στην Ιταλία, τήρησε σήμερα στην έναρξη της Ολομέλειας το Ευρωπαϊκό Κοινοβουλίου.

Για τους πυροβολισμούς σε εμπορικό κέντρο της Κοπεγχάγης στο οποίο έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι, η Πρόεδρος του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μετσόλα τόνισε ότι «οι σκέψεις μας είναι με τα θύματα και τις οικογένειές τους και όλους στην Κοπεγχάγη», ενώ ανάλογα συλλυπητήρια εξέφρασε και για όλους όσοι επλήγησαν από την κατάρρευση ορεινού παγετώνα στην Ιταλία.

Στην έναρξη της Ολομέλειας η Πρόεδρος του ΕΚ έλαβε αιτήματα συζήτησης για επείγουσα διαδικασία, που αφορούν την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και τα προσωρινά μέτρα σχετικά με τα έγγραφα οδηγών που εκδίδονται από την Ουκρανία, καθώς τον προσδιορισμό της παραβίασης των περιοριστικών μέτρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως εγκλήματα καθώς και την μακροοικονομική χρηματοδοτική συνδρομή στην Ουκρανία, είτε σε μορφή δανείου ή σε μορφή επιχορήγησης ή επιδότησης. Η ψηφοφορία επί αυτών των αιτημάτων θα διεξαχθεί αύριο Τρίτη (5/7).

www.ertnews.gr

Πηγή ertnews.gr