Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος: «Δεν θα ξέρω γιατί έχασα το παιδί μου μέχρι το τέλος της ζωής μου…» λέει η μητέρα του

0
31
Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος: «Δεν θα ξέρω γιατί έχασα το παιδί μου μέχρι το τέλος της ζωής μου...» λέει η μητέρα του

Για την απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας να αφεθεί ελεύθερος ο Επαμεινώνδας Κορκονέας, μίλησε η μητέρα του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Η κα Τζίνα Τσαλικιάν μίλησε για την απόφαση του δικαστηρίου αλλά και για τον δολοφόνο του παιδιού της Επαμεινώνδα Κορκονέα και όχι μόνο.

Αναφερόμενη στην απόφαση για την απελευθέρωση του Κορκονέα, είπε: «Αισθάνθηκα τεράστια απογοήτευση είναι από τις μελανότερες σελίδες της ιστορίας. Θέλω να παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις να διορθωθεί. Θεωρώ ότι θα ασκηθεί καινούρια έφεση από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου».

Περιγράφοντας τι έγινε στην τελευταία χρονικά δίκη, η κα Τσαλικιάν είπε ότι η οικογένεια Γρηγορόπουλου δεν είχε δικαίωμα λόγου. «Είμασταν σαν διακοσμητικά πρόσωπα στην αίθουσα», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Πολλές φορές ανέφερε ότι δεν έχει ακόμα απάντηση γιατί δολοφονήθηκε το παιδί της και για να δείξει πόσο αμετανόητος και ψυχρός ήταν ο Επαμεινώνδας Κορκονέας θύμισε τι είχε πει στην σύζυγό του λίγο μετά την δολοφονία του Αλέξανδρου. «Μαράκι κάτι συνέβη στην δουλειά, εγώ θ’ αργήσω σήμερα».

«Όπως αποδείχθηκε από την ακροαματική διαδικασία δεν υπήρχαν επεισόδια και συμπλοκές στο σημείο που διαπράχθηκε το έγκλημα. Ο Κορκονέας στην ομολογία του είπε ότι απάντησε ψέμματα για να δικαιολογήσει την χρήση όπλου και να έχει ευνοϊκότερη μεταχείριση από το πειθαρχικό συμβούλιο», σημείωσε η κα Τσαλικιάν.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και σε όλους όσοι «λένε από εδώ και από εκεί ότι ο Αλέξανδρος ήταν αναρχικός μαθητής. Προσπαθούν κάποιοι να καπηλευτούν την μνήμη του και ενισχύουν τα μυθεύματα Κορκονέα. Πιστεύουν τα μυθεύματα Κορκονέα και όχι το βίντεο της δολοφονίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η κα Τσαλικιάν ρωτήθηκε για το τι πιστεύει πως έγινε και γιατί δολοφονήθηκε το παιδί της. «Δεν έχω καμία απάντηση γιατί δολοφόνησαν τον Αλέξανδρο και δεν θα ξέρω μέχρι το τέλος της ζωής μου γιατί έχασα το παιδί μου. 

Επειδή δεν μπορώ να το αποδώσω κάπου αλλού νομίζω εκείνη την περίοδο με τις πολιτικές συνθήκες που επικρατούσαν υπήρχαν κάποιες προσπάθειες αποσταθεροποίησης του πολιτεύματος».

Σχετικά με το τι θα έλεγε στον Κορκονέα αν τον συναντούσε, η κα Τσαλικιάν είπε: «Δεν έχω να ρωτήσω τίποτα τον Κορκονέα, ένας διάλογος μαζί του θα ήταν αδιανόητος. Μετά την δολοφονία επιδόθηκαν σε μια προσπάθεια κατασυκοφάντησης του Αλέξανδρου και να σπιλώσουν την μνήμη του δεν έχω να πω τίποτα μαζί του. Δεν έχει να μου απαντήσει τίποτα. Χρησιμοποιεί συνεχώς ψέμματα. Δεν προσπάθησε ποτέ να με προσεγγίσει. Είναι ένας ψυχρός άνθρωπος και θεωρώ ότι θα προσπαθήσει να με αποφύγει όπως κι εγώ».

«Θέλω να αποδοθεί ακριβώς το δίκαιο. Αισθάνομαι ότι δεν έχω δικαιωθεί», τόνισε σε άλλο σημείο της συνέντευξης. Παράλληλα, ζήτησε να γίνει ένα μνημείο από τον Δήμο Αθηναίων για να μην ανήκει ο γιός της μόνο στους χώρους αναρχικών και αντιεξουσιαστών αλλά σε όλους τους Έλληνες.

Τέλος, αναφορικά με την διαδικασία είπε: «Ο Κορκονέας έχει ήδη αποφυλακιστεί μετά την απόφαση που βγήκε. Θα ασκήσουμε πάλι αναίρεση και θεωρώ ότι θα δικαστεί εκ νέου. Το σύστημα των ενόρκων δεν πιστεύω ότι πρέπει να αλλάξει αλλά πρέπει να μάθουμε από ποιους ενημερώθηκαν οι ένορκοι.

Δεν είχαν πρόσβαση σε έγγραφα, στην απόφαση της ολομέλειας του Αρείου Πάγου και μετά από συνεδρίαση μιας ώρας με τις δικαστίνες ανέτρεψαν την απόφαση του Αρείου Πάγου χωρίς καμία δικαιολογία. Αυτό πρέπει να διερευνηθεί και από τον Άρειο Πάγο».

#ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ_ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ #ΚΟΡΚΟΝΕΑΣ #ΜΗΤΕΡΑ #ΕΡΤ
Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος: «Δεν θα ξέρω γιατί έχασα το παιδί μου μέχρι το τέλος της ζωής μου...» λέει η μητέρα του

Πηγή dikaiologitika.gr