Ξεσπάει ο γιος του Αμπάρα κατά της Τουρκίας: «Τον απήγαγαν από τον δρόμο, δεν έχει σχέση ο πατέρας μου με κατασκοπεία» (βίντεο)

0
19
Ξεσπάει ο γιος του Αμπάρα κατά της Τουρκίας: «Τον απήγαγαν από τον δρόμο, δεν έχει σχέση ο πατέρας μου με κατασκοπεία» (βίντεο)

Ξέσπασε ο γιος του επιχειρηματία Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα ο οποίος μάλιστα φέρει την ιδιότητα του Έλληνα πολίτη και έχει φυλακιστεί στην Τουρκία με την κατηγορία ότι κατασκοπεύει υπέρ της χώρας μας.

«Κρατείται για κατασκοπία και εμείς δεν ξέρουμε καν αυτό το πράγμα, δηλαδή ο πατέρας μου δεν έχει καθόλου καμία σχέση με τέτοια», λέει ο γιος μιλώντας στο MEGA για μια προβοκατόρικη ενέργεια που έχει γίνει πρώτο θέμα σε όλα τα Τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα, έμπορος χαλιών, πριν από 40 μέρες ταξίδεψε στην Τουρκία προκειμένου να επισκεφθεί με τον συνεργάτη του έκθεση χαλιών και να συνάψει εμπορικές συμφωνίες στην πόλη Γκαζιαντέπ στην Νοτιοανατολική Ανατολία.

Έκτοτε η οικογένειά του αγνοεί τα ίχνη του. Ο γιος του Αμπντούλ, μίλησε στο MEGA και ξετύλιξε το α λά «εξπρές του μεσονυκτίου» θρίλερ που βιώνει 67χρονος πατέρας του.

«Την Τετάρτη 18 Μαΐου στις εννέα και κάτι τον απήγαγαν. Αστυνομία, ήταν μαζί με το συνέταιρό του. Τους πήραν και τους δύο. Είπαν πως ήταν αστυνομία αλλά ήταν με πολιτικά ρούχα. Τους πήραν από τον δρόμο, περπατούσαν έξω από το ξενοδοχείο και τους πήραν από εκεί» αναφέρει.

Λίγη ώρα αργότερα οι τουρκικές Αρχές αφού έλεγξαν τα έγγραφά τους, άφησαν ελεύθερο τον συνεργάτη του, όχι όμως τον 67χρονο. Ο συνεργάτης του ενημέρωσε την ίδια στιγμή την οικογένεια του Μοχάμεντ Αμπάρα στην Ελλάδα.

–Έχεις επικοινωνήσει από τότε με τον πατέρα σου;

Καθόλου μα καθόλου. Μιλήσαμε με την αστυνομία εκείνο το βράδυ και την επόμενη μέρα μιλήσαμε και με την πρεσβεία. Στην αρχή μας είπαν ότι δεν ήταν αστυνομία αυτοί που τον πήραν, ήταν απαγωγή και ότι θα μας ζητήσουν λύτρα. Λύτρα δεν μας ζήτησε κανένας.

Συνελήφθη ως κατάσκοπος

Χθες ο Αμντούλ, έκπληκτος, ενημερώθηκε από τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης πως ο πατέρας του συνελήφθη τελικά από μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας ως κατάσκοπος.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης υποστηρίζουν ότι ο Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα, προσποιούνταν τον επιχειρηματία στην Τουρκία, διενεργούσε όμως, όπως διατείνονται, κατασκοπεία για λογαριασμό της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών της Ελλάδας.

«Το υπουργείο Εξωτερικών δεν μας είπε τίποτα, μας είπαν ότι μάλλον τον κρατά η τούρκικη κυβέρνηση. Αυτό μας είπαν μάλλον ανεπίσημα δηλαδή και ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα και να βρούμε δικηγόρο εκεί στην Τουρκία».

Ο Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα ζει στην Ελλάδα από το 1987, αρχικά ως έμπορος μαρμάρων. Στη συνέχεια επέκτεινε τις δραστηριότητές του εισάγοντας χαλιά. Είναι πατέρας τεσσάρων παιδιών και πραγματοποιούσε ολιγοήμερα ταξίδια στην Τουρκία λόγω της δουλειάς του.

«Προσπαθούν οι τουρκικές Αρχές για να κάνουν κάποιο πρόβλημα εδώ με την Ελλάδα και δεν είναι καθόλου σωστό να το κάνουν με έναν αθώο άνθρωπο, που αυτό έχει γίνει είναι αθώος ο άνθρωπος. Τον ενδιαφέρει η δουλειά του», λέει ο γιος του.

Σαράντα μέρες κρατά ήδη η αγωνία για την οικογένεια του Μοχάμεντ Αμπάρα. Οι δικοί του είναι βέβαιοι ότι πρόκειται για μια καθαρά προβοκατόρικη ενέργεια από την πλευρά της Τουρκίας.

#ΤΟΥΡΚΙΑ #ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑ #ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ
Ξεσπάει ο γιος του Αμπάρα κατά της Τουρκίας: «Τον απήγαγαν από τον δρόμο, δεν έχει σχέση ο πατέρας μου με κατασκοπεία» (βίντεο)

Πηγή dikaiologitika.gr