«Βόμβα» Ατσαλάκη για νέα μετάλλαξη κορονοϊού σε τρεις μήνες

0
44
«Βόμβα» Ατσαλάκη για νέα μετάλλαξη κορονοϊού σε τρεις μήνες

Για μια νέα παραλλαγή του κορονοϊού έκανε λόγο ο Γιώργος Ατσαλάκης, αναπληρωτής καθηγητής Πολυτεχνείου Κρήτης. Τι είπε για τις υπάρχουσες μεταλλάξεις.

Ο Γιώργος Ατσαλάκης, αναπληρωτής καθηγητής Πολυτεχνείου Κρήτης ο οποίος μιλώντας για την εξέλιξη της πανδημίας στην ερτ, τόνισε ότι οι υποπαραλλαγές της Όμικρον ΒΑ4 και ΒΑ5 έχουν μεγαλύτερη προσαρμοστικότητα από όλες τις μεταλλάξεις μέχρι σήμερα».

Ο κ. Ατσαλάκης τόνισε ότι είναι θωρακισμένοι από τον ιό όσοι έχουν κάνει τις τρεις δόσεις του εμβολίου, αποκαλύπτοντας ότι οι επαναμολύνσεις στην κοινότητα έχουν αυξηθεί 20%.

«Οι τελευταίες έρευνες δίνουν διπλάσια πιθανότητα κάποιος που έχει νοσήσει για δεύτερη φορά να καταλήξει και πενταπλάσια πιθανότητα να εισαχθεί σε νοσοκομείο για νοσηλεία», πρόσθεσε ο αναπληρωτής καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης επισημαίνοντας την ανάγκη για προστασία από τον μολυσματικό ιό.

«Προφανώς εξασθενεί ο οργανισμός κάθε φορά που νοσεί» συμπλήρωσε σχετικά με τις νέες παραλλαγές που έχουν την ιδιότητα να παρακάμπτουν την ανοσία που έχει αποκτήσει κάποιος με τη διπλή ή τριπλή δόση του εμβολίου.

«Υπάρχουν έρευνες που μελετούν τις αναπαραγωγές του ιού πώς εξελίσσεται μέχρι σήμερα» δήλωσε ο κ. Ατσαλάκης και πρόσθεσε ότι πιθανότατα θα έχουμε καινούργια παραλλαγή σε δύο με τρεις μήνες.

Όπως τόνισε το θετικό στην όλη υπόθεση είναι ότι υπάρχει πια η εμπειρία στην ιατρική κοινότητα για την αντιμετώπιση των ασθενών που νοσούν από κορονοϊό.

#ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ #ΜΕΤΑΛΛΑΞΕΙΣ #ΕΠΑΝΑΛΟΙΜΩΞΕΙΣ #ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ_ΟΜΙΚΡΟΝ
«Βόμβα» Ατσαλάκη για νέα μετάλλαξη κορονοϊού σε τρεις μήνες

Πηγή dikaiologitika.gr