Τα βρήκαν με Τουρκία, Σουηδία και Φινλανδία και μπαίνουν στο ΝΑΤΟ

0
47
ΑΠΕ

Μνημόνιο με οποίο θα αντιμετωπίζονται οι ανησυχίες της Τουρκίας ετοιμάζουν Ελσίνκι και Στοκχόλμη που συμφώνησαν με την Άγκυρα να κάνει πίσω για την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ.

Ελσίνκι και Στοκχόλμη έκαμψαν τις αντιστάσεις της Τουρκίας και όπως φαίνεται εξασφάλισαν την απαραίτητη συναίνεσή της για την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ, σύμφωνα με φινλανδικά ΜΜΕ.

Στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, φαίνεται πως επετεύχθη συμβιβασμός με την Άγκυρα. Σε εξέλιξη βρίσκεται η τελετή υπογραφής του μνημονίου μεταξύ του γγ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ και των ηγετών Τουρκίας, Σουηδίας, Φινλανδίας.

Η ελληνική πλευρά έχει ξεκαθαρίζει ότι στηρίζει τις υποψηφιότητες Σουηδίας και Φινλανδίας. «Όταν υπάρχει σύρραξη στην καρδιά της Ευρώπης, το τελευταίο που χρειάζεται η περιοχή είναι η ένταση σε άλλα σημεία της. Η Ελλάδα είναι υπέρ της ενίσχυσης της Συμμαχίας, και διαδραματίζει έναν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο και ως μέλος της ΕΕ με σειρά πρωτοβουλιών που ενισχύουν την σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο» τόνιζαν κυβερνητικές πηγές.

#ΤΟΥΡΚΙΑ #ΣΟΥΗΔΙΑ #ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ #ΝΑΤΟ #ΕΝΤΑΞΗ #ΜΝΗΜΟΝΙΟ
Τα βρήκαν με Τουρκία, Σουηδία και Φινλανδία και μπαίνουν στο ΝΑΤΟ

Πηγή dikaiologitika.gr