Ουκρανία: Στο Σεβεροντονέτσκ κάηκε το «Παγωμένο Παλάτι» – Ζελένσκι: Θα ανακαταληφθεί η Χερσώνα

0
21

Ουκρανία: Στο Σεβεροντονέτσκ κάηκε το «Παγωμένο Παλάτι» – Ζελένσκι: Θα ανακαταληφθεί η Χερσώνα

 

«Για προσπάθεια ανατροπής των σχεδίων του εχθρού στα νότια» έκανε λόγο στο νέο μήνυμά του ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι την ώρα που ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε επιχείρηση ανακτάληψης της Χερσώνας, όπου αναμένεται να διοργανωθεί δημοψήφισμα για την προσάρτηση στη Ρωσία.

«Είχαμε κάποια καλά νέα στην περιοχή της Ζαπορίζιας και προελαύνουμε στην περιοχή του Χαρκόβου, απελευθερώνοντας εδάφη», υποστήριξε ο Ουκρανός πρόεδρος. Ωστόσο, ο σύμβουλός του Mykhaylo Podolyak, μίλησε στο BBC για απώλειες από 100- 200 στρατιωτών καθημερινά.

Στο Σεβεροντονέτσκ, οι βομβαρδισμοί περιγράφονται συνεχείς και ανελέητοι και μάλιστα ο κυβερνήτης της περιοχής μετέδωσε ότι το σύμβολο της πόλης το «Παγωμένο Παλάτι» κάηκε ολοσχερώς.

https://platform.twitter.com/widgets.js

 

Αντιμέτωπη με τον κίνδυνο να ξεσπάσει χολέρα βρίσκεται η Μαριούπολη τη στιγμή που οι υγειονομικές υπηρεσίες της πόλης βρίσκονται στα πρόθυρα κατάρρευσης, προειδοποιεί το βρετανικό υπουργείο ‘Αμυνας.

Την ίδια ώρα,  ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, συνέκρινε τον εαυτό του με τον Μεγάλο Πέτρο όταν εισέβαλλε στη Σουηδία, λέγοντας ότι τα εδάφη που κατέκτησε ο Ρώσος τσάρος ανήκαν δικαιωματικά στη Ρωσία.

«Ο Μεγάλος Πέτρος διεξήγαγε τον Μεγάλο Βόρειο Πόλεμο επί 21 χρόνια. Θα είχε κανείς την εντύπωση ότι ήταν σε πόλεμο με τη Σουηδία, καταλαμβάνοντας εδάφη. Δεν κατέλαβε τίποτα! Εφερε στη Ρωσία αυτά που της ανήκαν. Φαίνεται λοιπόν ότι έχουμε κι εμείς το ίδιο καθήκον», δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ασκήσεις για τη βελτίωση της αεράμυνας πραγματοποιεί το ΝΑΤΟ στην Πολωνία και σε χώρες της Βαλτικής, δοκιμάζοντας την επιχειρησιακή του ετοιμότητα σε περίπτωση αεροπορικής και πυραυλικής επίθεσης. Ναυτικά γυμνάσια στη Βαλτική πραγματοποιεί και η Ρωσία αυτές τις ημέρες.

 

www.ertnews.gr

Πηγή ertnews.gr