«Οδύσσεια» για τους τυφλούς η εύρεση ταξί: Δεν τους παίρνουν αν έχουν σκύλο – οδηγό ή τους βάζουν να πληρώσουν έξτρα (βίντεο)

0
11
«Οδύσσεια» για τους τυφλούς η εύρεση ταξί: Δεν τους παίρνουν αν έχουν σκύλο - οδηγό ή τους βάζουν να πληρώσουν έξτρα (βίντεο)

Περισσότερα από 5 ελεύθερα ταξί πέρασαν – και δεν σταμάτησαν – γιατί κανένας οδηγός δεν θέλει να βάλει στο ταξί του τον σκύλο-οδηγό που συνοδεύει άτομα με προβλήματα όρασης.

Πάμπολλες είναι οι καταγγελίες για οδηγούς Ταξί που αρνούνται να επιβιβάσουν τυφλούς επειδή συνοδεύονται από σκύλο – οδηγό.

Ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ ακολουθεί την Εμμανουέλα, που έχει ολική απώλεια όρασης, ενώ προσπαθεί να πάρει ταξί – με τον Ντόβι – τον σκύλο οδηγό της.

«Ειδικά όταν είναι αργά το βράδυ, τις προάλλες ήμουν στο Ρέντη, 12 παρά, κι έπρεπε να πάω να πάρω το τελευταίο μετρό. Επί μισή ώρα προσπαθούσα να βρω ταξί, έρχονταν, σταμάταγαν μόλις έβλεπαν ότι έχω σκύλο έλεγαν δεν τον παίρνω και φεύγανε» εξηγεί η Εμμανουέλα Μασούρου, ΑμεΑ και χειρίστρια σκύλου οδηγού.

Οι οδηγοί επικαλούνται – παρανόμως – πως τα σκυλιά θα λερώσουν τα ταξί τους και γι’ αυτό δεν τα αφήνουν να μπουν μέσα.

Άλλοι, μάλιστα, θα χρεώσουν πάλι παρανόμως, περισσότερα απ’ όσα κόστισε η διαδρομή, επειδή μετέφεραν και τον σκύλο.

Όπως σημειώνεται δε, την ίδια απάνθρωπη συμπεριφορά επιδεικνύουν οι οδηγοί ταξί και σε πιάτσες ή ηλεκτρονικές πλατφόρμες, ακόμα και όταν κληθούν από υπηρεσία ραδιοταξί.

«Δυστυχώς, ένα μεγάλο ποσοστό, που ίσως να αγγίζει και το 90%, αντιδρούν», δηλώνει ο Φώτης Λέφας, ΑμεΑ και χειριστής σκύλου οδηγού.

#ΤΑΞΙ #ΤΥΦΛΟΣ #ΟΡΑΣΗ #ΣΚΥΛΙ #ΑΔΕΣΠΟΤΑ
«Οδύσσεια» για τους τυφλούς η εύρεση ταξί: Δεν τους παίρνουν αν έχουν σκύλο - οδηγό ή τους βάζουν να πληρώσουν έξτρα (βίντεο)

Πηγή dikaiologitika.gr