Ο Καναδάς έχει αναπτύξει δύο πολεμικά πλοία στη Βαλτική και στον Ατλαντικό

0
37

Ο Καναδάς έχει αναπτύξει δύο πολεμικά πλοία στη Βαλτική και στον Ατλαντικό

ΛΟΝΔΙΝΟ – Ο Καναδάς έχει αναπτύξει δύο ακόμη πολεμικά πλοία στη Βαλτική Θάλασσα και στον Βόρειο Ατλαντικό, τα οποία έχουν ενώσει ένα ζευγάρι φρεγατών που βρίσκονται ήδη στην περιοχή, με στόχο την ενίσχυση της ανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία. «Τα καναδικά πλοία Kingston και Summerside θα εκτελούν τετράμηνη αποστολή ως μέρος των αποτρεπτικών μέτρων στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη που δρομολογήθηκαν το 2014 μετά την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Μόσχα», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το καναδικό Πολεμικό Ναυτικό, ανέφερε η Guardian.

Η δήλωση αναφέρει επίσης ότι μέχρι τον Οκτώβριο, τα καναδικά πλοία θα συμμετάσχουν σε ναυτικές ασκήσεις εκκαθάρισης ναρκών και θα διατηρήσουν «υψηλή ετοιμότητα μάχης», που θα τους επιτρέψει να αντιδράσουν γρήγορα και αποτελεσματικά για να υποστηρίξουν όλες τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ.

Τα καναδικά πολεμικά πλοία Χάλιφαξ και Μόντρεαλ θα πρέπει να επιστρέψουν στα λιμάνια τους τον Ιούλιο από την επιχείρηση που ονομάζεται «Διασφάλιση», την οποία ακολούθησε η μεγαλύτερη ανάπτυξη του καναδικού ναυτικού στο εξωτερικό, ανέφερε το Tanjug.

Η αποστολή περιλαμβάνει επίσης περίπου 700 Καναδούς στρατιώτες που έχουν αναπτυχθεί στη Λετονία ως μέρος των δυνάμεων του πυροβολικού και της στρατιωτικής υπηρεσίας για ηλεκτρονικό πόλεμο, καθώς και πολλά μαχητικά αεροσκάφη της καναδικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Πηγή: Politika.rs

Επιμέλεια – μετάφραση Λιλιάνα Κούλιτς

www.ertnews.gr

Πηγή ertnews.gr