ΝΑΤΟ: Στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο των υπουργών Άμυνας ο Παναγιωτόπουλος

0
23
ΝΑΤΟ: Στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο των υπουργών Άμυνας ο Παναγιωτόπουλος

Στη Σύνοδο των υπουργών Άμυνας χωρών-μελών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες θα παρευρεθεί την Πέμπτη ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Η συνεδρίαση των υπουργών Άμυνας των χωρών-μελών της Βορειοατλαντικής συμμαχίας πραγματοποιείται με βασικά θέματα στην ημερήσια διάταξη τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και το μηχανισμό άμυνας και αποτροπής του ΝΑΤΟ.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε πριν από την έναρξη της Συνόδου, ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ ανέφερε ότι παρών στη Σύνοδο απόψε θα είναι ο Υπουργός Αμυνας της Ουκρανίας Ολέξι Ρέζνικοφ, ο οποίος θα ενημερώσει τους Συμμάχους για τα οπλικά συστήματα που χρειάζεται η χώρα του, ενώ με τη σειρά τους οι Σύμμαχοι αναμένεται να ανακοινώσουν νέα στρατιωτική στήριξη στην Ουκρανία.

«Οι Σύμμαχοι έχουν δεσμευτεί να συνεχίσουν να παρέχουν τον στρατιωτικό εξοπλισμό που χρειάζεται η Ουκρανία, μεταξύ άλλων με βαρύ οπλισμό και συστήματα μεγάλου βεληνεκούς», τόνισε ο Στόλτενμπεργκ. Πρόσθεσε, επίσης, ότι στη Σύνοδο Κορυφής της Μαδρίτης οι Σύμμαχοι του ΝΑΤΟ αναμένεται να συμφωνήσουν σε ένα συνολικό πακέτο βοήθειας για την Ουκρανία, που θα βοηθήσει τη χώρα να μετατρέψει τα οπλικά συστήματα της σοβιετικής εποχής σε σύγχρονα δυτικά συστήματα.

#ΝΑΤΟ #ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ #ΝΙΚΟΣ_ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΝΑΤΟ: Στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο των υπουργών Άμυνας ο Παναγιωτόπουλος

Πηγή dikaiologitika.gr