«Κόντρα θανάτου» στο Χαλάνδρι: «Έκανε αναπήδηση γύρω στα δύο μέτρα», λέει εμπειρογνώμονας

0
25
«Κόντρα θανάτου» στο Χαλάνδρι: «Έκανε αναπήδηση γύρω στα δύο μέτρα», λέει εμπειρογνώμονας

Σοκαριστικό είναι το τροχαίο δυστύχημα στο Χαλάνδρι όπου έχασε τη ζωή του ένας 18χρονος.

Μια κόντρα για το πιο γρήγορο αυτοκίνητο ανάμεσα σε δύο φίλους, προκάλεσε την μοιραία πρόσκρουση του Ι.Χ. που οδηγούσε ο 18χρονος στο Χαλάνδρι τα ξημερώματα της Τρίτης.

Ο νεαρός, αποφάσισε να τεστάρει τις οδηγικές του ικανότητες, χωρίς να φοράει ζώνη ασφαλείας, παρά το γεγονός ότι δεν είχε καν δίπλωμα οδήγησης, με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο του αυτοκινήτου του και να τραυματιστεί θανάσιμα.

«Προσέκρουσε με μάξιμουμ 85 χιλιόμετρα πάνω στον κορμό του δέντρου, για μας είναι τεράστια ταχύτητα»

«Από την πρώτη στιγμή βλέπουμε πάνω στο οδόστρωμα και στις δύο λωρίδες ανά κατεύθνση από Χαλάνδρι προς Νέα Ιωνία, μέσα στο οδόστρωμα δεν υπάρχουν ούτε ίχνη τροχοπέδησης αλλά ούτε ίχνη εκτροπής. Υπάρχουν αμυδρά ίχνη πλαγίας ολίσθησης περίπου των 60 εκατοστών σε κοντινή απόσταση από το ρείθρο της διαχωριστικής νησίδας των δύο ρευμάτων ανά κατεύθυνση.

Στη συνέχεια βλέπουμε μια εκτροπή του οχήματος, υπό γωνία 45 περίπου μοιρών σε σχέση με τον άξονα του οδοστρώματος. Έχει χαθεί οριστικά ο έλεγχος του αυτοκινήτου και το αυτοκίνητο κάνει μια αναπήδηση γύρω στα δύο μέτρα σε κατακόρυφη απόσταση από το επίπεδο της διαχωριστικής νησίδας και εν συνεχεία προσκρούει με τη δεξιά πόρτα του συνοδηγού πάνω στον κορμό του δέντρου», είπε στον τηλεοπτικό σταθμό Open o εμπειρογνώμονας Παναγιώτης Μαδιάς.

«Απογειώνεται όπως το αεροπλάνο κανονικά με βαθμιαία κλίμακα ανύψωσης και φτάνει μέχρι και τα δύο μέτρα και χτυπάει στον κατακόρυφο κορμό του δέντρου με τη δεξιά πλευρά. Αποτέλεσμα αυτής της πρόσκρουσης ήταν να εμβολιστεί πάνω από 65 εκατοστά με φορά και κατεύθυνση από τη δεξιά πλευρά προς την αριστερή πλευρά», εξήγησε επίσης.

Για το γεγονός ότι το δέντρο ξεριζώθηκε, σημείωσε: «Αυτό παραπέμπει σε μεγάλη ταχύτητα. Για μας τους πραγματογνώμονες, αυτή η ταχύτητα των 85 περίπου με το μάξιμουμ να προσέκρουσε με 85 χιλιόμετρα πάνω στον κορμό του δέντρου, για μας είναι τεράστια ταχύτητα σε αυτό το σημείο γιατί ο κορμός του δέντρου δεν έχει μεγάλη επιφάνεια όπως ο τοίχος για να απορροφηθούν οι προσκρούσεις και οι γεωμετρικές μεταβολές του αυτοκινήτου σε επίπεδη έκταση. Γίνεται εμβολισμός. Περίπου με 85 χιλιόμετρα γίνονται αυτού του είδους οι εμβολισμοί. Μην ξεχνάμε ότι ο Mad Clip προσέκρουσε στο μεταλλικό φωτιστικό στύλο με 75 περίπου χιλιόμετρα».

{https://www.youtube.com/watch?v=_Wq-hKpZdvs}

#ΧΑΛΑΝΔΡΙ #ΤΡΟΧΑΙΟ #ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ #ΚΟΝΤΡΕΣ
«Κόντρα θανάτου» στο Χαλάνδρι: «Έκανε αναπήδηση γύρω στα δύο μέτρα», λέει εμπειρογνώμονας

Πηγή dikaiologitika.gr