Καρδίτσα: Επετειακή συναυλία στην ιστορική σπηλιά του Γεωργίου Καραϊσκάκη (βίντεο)

0
71
Καρδίτσα: Επετειακή συναυλία στην ιστορική σπηλιά του Γεωργίου Καραϊσκάκη (βίντεο)

Σε ένα μνημείο εθνικής και ιστορικής κληρονομιάς, στη «Σπηλιά Καραϊσκάκη», στο Δήμο Μουζακίου Καρδίτσας, θα πραγματοποιηθεί μια επετειακή συναυλία, σήμερα Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022 και ώρα 21:00.

Στη σπηλιά που γεννήθηκε ο Ήρωας της Επανάστασης του 1821 Γεώργιος Καραϊσκάκης (1782-1827) και αποτελεί πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών κάθε χρόνο, η Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκη υπό την διεύθυνση του αρχιμουσικού Χάρη Ηλιάδη, 80μελή χορωδία από Ελλάδα και εξωτερικό και η σχολική χορωδία του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μεγάρων Αττικής, ενώνουν τις δυνάμεις τους για την ερμηνεία του αριστουργήματος του Χάυντν «Δημιουργία».

Πρόκειται για μια μουσική απεικόνιση των έξι ημερών της Δημιουργίας του Κόσμου, βασισμένη στο Πρώτο Βιβλίο της Παλαιάς Διαθήκης, τη Γένεση.

Τρεις διακεκριμένοι σολίστ, η Αγγλίδα σοπράνο Sophie Gallagher, ο Λιβανέζος τενόρος Joseph Dahdah και ο Γερμανός βαρύτονος Leonard Geiger δίνουν πνοή στους χαρακτήρες των Αγγέλων αλλά και στο ζεύγος των πρωτόπλαστων, του Αδάμ και της Εύας στο ορατόριο του Ιωσήφ Χάυντν «Η Δημιουργία» που θεωρείτε ένα από τα εμβληματικότερα έργα του κλασσικού ρεπερτορίου.

Η συναυλία θα υλοποιηθεί με την συμβολή της Περιφέρειας Θεσσαλίας, τού Δήμου Μουζακίου, τού Επιμελητηρίου Καρδίτσας, της Συνεταιριστικής Τράπεζας Καρδίτσας, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Χορωδίας και Διευθυντών Χορωδίας στο πλαίσιο του 40ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας που το πρόγραμμά του επιμελείται ο Νίκος Ευθυμιάδης. Η συναυλία αυτή πραγματοποιείται με την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Μια συναυλία με 155 εκτελεστές επί σκηνής, όπως επισημαίνει ο Νίκος Ευθυμιάδης, διευθυντής του διεθνούς φεστιβάλ Καρδίτσας. Πρόκειται για μια υπερπαραγωγή για τον Δήμο και την περιοχή.

{https://www.youtube.com/watch?v=LYTJV8vIJmk}

#ΓΕΩΡΓΙΟΣ_ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ #ΣΥΝΑΥΛΙΑ #ΣΠΗΛΙΑ #ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Καρδίτσα: Επετειακή συναυλία στην ιστορική σπηλιά του Γεωργίου Καραϊσκάκη (βίντεο)

Πηγή dikaiologitika.gr