Καγκελάριος Σολτς: «Ο Πούτιν φοβάται τη σπίθα της δημοκρατίας που εξαπλώνεται προς τη χώρα του»

0
15
ΑΠΕ - ΜΠΕ

«Ο Βλαντίμιρ Πούτιν φοβάται τη “σπίθα της δημοκρατίας” που εξαπλώνεται προς τη χώρα του», ανέφερε μεταξύ άλλων ο γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς, συμπληρώνοντας ότι ο ρώσος πρόεδρος προσπαθεί να διχάσει την Ευρώπη και να επιστρέψει σε έναν κόσμο όπου κυριαρχούν οι σφαίρες επιρροής.

Η δήλωση του καγκελάριου Σολτς έγινε στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στην εφημερίδα Münchner Merkur, η οποία δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο της γερμανικής κυβέρνησης.

Στην ερώτηση για το κατά πόσο ο Πούτιν θα αποδεχόταν την προσέγγιση της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο καγκελάριος της Γερμανίας ανέφερε: «Ο ρώσος πρόεδρος πρέπει να αποδεχθεί ότι υπάρχει μια ομάδα νομοταγών δημοκρατιών στη “ γειτονιά” του η οποία μεγαλώνει διαρκώς. Φοβάται ξεκάθαρα τη σπίθα της δημοκρατίας που εξαπλώνεται προς τη χώρα του».

Την περασμένη εβδομάδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εισηγήθηκε να δοθεί στην Ουκρανία καθεστώς υποψήφιας χώρας προς ένταξη στην ΕΕ, υπέρ του οποίου έχει ταχθεί και ο Σολτς.

Ο Πούτιν «θέλει μια διχασμένη Ευρώπη και την επιστροφή σε μια πολιτική σφαιρών επιρροής», είπε ο Σολτς, εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας «δεν θα το καταφέρει».

Ο καγκελάριος της Γερμανίας προειδοποίησε ότι οι αυξημένες τιμές στην ενέργεια θα συνεχιστούν για μεγάλο χρονικό διάστημα και απέρριψε κατηγορηματικά τον ισχυρισμό της Ρωσίας ότι υποχρεώθηκε να μειώσει τη ροή φυσικού αερίου εξαιτίας έλλειψης ανταλλακτικών λόγω των κυρώσεων που της έχει επιβάλει η Δύση.

#ΟΛΑΦ_ΣΟΛΤΣ #ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ_ΠΟΥΤΙΝ #ΠΟΛΕΜΟΣ #ΡΩΣΙΑ #ΟΥΚΡΑΝΙΑ #ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Καγκελάριος Σολτς: «Ο Πούτιν φοβάται τη σπίθα της δημοκρατίας που εξαπλώνεται προς τη χώρα του»

Πηγή dikaiologitika.gr