ΗΠΑ: Εκκληση Μπάιντεν στο Κογκρέσο να αναστείλει για ένα τρίμηνο τους φόρους στα καύσιμα

0
19
ΗΠΑ: Εκκληση Μπάιντεν στο Κογκρέσο να αναστείλει για ένα τρίμηνο τους φόρους στα καύσιμα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ζήτησε από το Κογκρέσο να αναστείλει τους ομοσπονδιακούς φόρους σε φυσικό αέριο, βενζίνη και ντίζελ τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Τζο Μπάιντεν επιχειρηματολόγησε χαρακτηρίζοντας την κίνηση απαραίτητη, με σκοπό να υπάρξει ανακούφιση στους Αμερικανούς καταναλωτές, αν και, όπως τόνισε, δεν είναι αρκετή για να επιλύσει το πρόβλημα της αύξησης των τιμών της ενέργειας.

Πάντως, όπως σχολιάζει το CNN, η απόφαση του κ. Μπάιντεν να προχωρήσει στο παραπάνω αίτημα, μια κίνηση που κάποτε χλευάστηκε ως «τέχνασμα» του Μπαράκ Ομπάμα και αντιμετωπίστηκε με σκεπτικισμό από κορυφαίους οικονομολόγους, σχεδόν σίγουρα δεν θα περάσει στο Κογκρέσο.

Όμως, ο Μπάιντεν προέβη στην κίνηση αυτή για να δώσει κάποια ανακούφιση στις οικογένειες, καθώς προσπαθεί να βρει λύσεις σε ένα από τα κορυφαία πολιτικά του προβλήματα.

«Με την αναστολή του φόρου φυσικού αερίου των 18 λεπτών, του ομοσπονδιακού φόρου αερίου για το επόμενο διάστημα, μπορούμε να μειώσουμε την τιμή του φυσικού αερίου και να δώσουμε στις οικογένειες λίγη ανακούφιση», είπε ο κ. Μπάιντεν σε ομιλία του από τον Λευκό Οίκο.

«Καταλαβαίνω πλήρως ότι μια αναστολή φόρου φυσικού αερίου από μόνη της δεν πρόκειται να διορθώσει το πρόβλημα, αλλά θα προσφέρει στις οικογένειες κάποια άμεση ανακούφιση, σαν ανάσα, καθώς συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για να μειώσουμε τις τιμές μακροπρόθεσμα», πρόσθεσε ο Τζο Μπάιντεν, ενώ παράλληλα κάλεσε τις Πολιτείες να λάβουν μέτρα για την άρση των δικών τους φόρων για το φυσικό αέριο και το ντίζελ.

Όπως ισχυρίστηκε ο Μπάιντεν, οι κινήσεις αυτές θα μπορούσαν να μειώσουν την τιμή ανά γαλόνι φυσικού αερίου κατά 1 δολάριο. Ωστόσο, αυτός ο αριθμός βασίζεται σε μια σειρά από βήματα που είναι εντελώς εκτός ελέγχου του προέδρου, σύμφωνα με το CNN.

«Θα μπορούσαμε να είχαμε κλείσει τα μάτια στους δολοφονικούς τρόπους του Πούτιν και η τιμή του φυσικού αερίου δεν θα είχε αυξηθεί όπως έχει συμβεί. Πιστεύω ότι αυτό θα ήταν λάθος… Πίστευα τότε και πιστεύω τώρα ότι ο ελεύθερος κόσμος δεν είχε άλλη επιλογή» ​​είπε ο Μπάιντεν, υπερασπιζόμενος την απαγόρευση των εισαγωγών ρωσικής ενέργειας στις ΗΠΑ μετά την εισβολή του Ρώσου προέδρου στην Ουκρανία.

Σημειώνεται, πάντως, πως οι εισαγωγές από τη Ρωσία αποτελούν ένα μικρό κομμάτι του αμερικανικού ενεργειακού χαρτοφυλακίου, περίπου το 8% το 2021, εκ των οποίων μόνο το 3% περίπου ήταν αργό πετρέλαιο.

«Και ο αμερικανικός λαός έκανε αυτό που έκανε πάντα, υπερασπίστηκε την ελευθερία σε όλο τον κόσμο», συμπλήρωσε ο Τζο Μπάιντεν.

«Για όλους εκείνους τους Ρεπουμπλικάνους στο Κογκρέσο που με επικρίνουν σήμερα για τις υψηλές τιμές του φυσικού αερίου στην Αμερική, λέτε τώρα ότι κάναμε λάθος που υποστηρίξαμε την Ουκρανία; Λέτε ότι κάναμε λάθος που αντισταθήκαμε στον Πούτιν; Λέτε ότι μάλλον θα είχαμε χαμηλότερες τιμές φυσικού αερίου στην Αμερική και τη ”σιδερένια γροθιά” του Πούτιν στην Ευρώπη; Δεν το πιστεύω αυτό!», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

«Στις συνθήκες που βρισκόμαστε σήμερα, αυτό δεν είναι τέχνασμα, είναι “ανάσα” για τον αμερικανικό λαό, καθώς μπαίνουμε στην καλοκαιρινή σεζόν», δήλωσε ο Amos Hochstein, ανώτερος σύμβουλος για την ενεργειακή ασφάλεια στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, σε μια συνέντευξή του στο «New Day», του CNN, το πρωί της Τετάρτης.

{https://twitter.com/POTUS/status/1539670514502877187?s=20&t=Hb3btKlmQeCOqy-GwRdhWA}

#ΤΖΟ_ΜΠΑΙΝΤΕΝ #ΗΠΑ #ΚΟΓΚΡΕΣΟ #ΦΟΡΟΙ #ΚΑΥΣΙΜΑ
ΗΠΑ: Εκκληση Μπάιντεν στο Κογκρέσο να αναστείλει για ένα τρίμηνο τους φόρους στα καύσιμα

Πηγή dikaiologitika.gr