Επιμένει η Άγκυρα στη «Γαλάζια Πατρίδα»: «Παράνομη η στρατιωτικοποίηση των νησιών», λέει ο Καλίν

0
29

Επιμένει η Άγκυρα στη «Γαλάζια Πατρίδα»: «Παράνομη η στρατιωτικοποίηση των νησιών», λέει ο Καλίν

 

Η προκλητική ρητορική της Αγκυρας συνεχίζεται, με νέα αναφορά στη «Γαλάζια πατρίδα» και την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών, από τον Ιμπραήμ Καλίν.

«Η στρατιωτικοποίηση των νησιών ξεκάθαρα παραβιάζει το δίκαιο. Εμείς τώρα υπενθυμίζουμε τη νομική βάση. Η στρατιωτικοποίηση των νησιών είναι παράνομη σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάννης του 1923 όπως και τη Συνθήκη των Παρισίων του 1947. Εμείς τώρα αυτό εκφράζουμε» είπε ο εκπρόσωπος του Ταγίπ Ερντογάν, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Haberturk.

«Εμείς πάντα είμαστε η πλευρά που προσπαθεί να χτίσει κάτι θετικό. Όμως όταν άλλος πάει να παραβιάσει δικαιώματα, τότε η θέση είναι ξεκάθαρη»,  είπε ο Ιμπραήμ Καλίν.

Ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας ανέφερε ότι «στο πλαίσιο της θεωρίας της «Γαλάζιας Πατρίδας», δείξαμε πού θα πρέπει να περνούν οι δικές μας θαλάσσιες περιοχές ευθύνης. Αυτή είναι μια διαδικασία που συνεχίζεται. Συνεχίζουμε να το υποστηρίζουμε αυτό» και θα πρέπει να δείξουμε το στρατιωτικό βάρος για να μπορέσουμε να φτάσουμε μέχρι τη Λιβύη τις θαλάσσιες περιοχές ευθύνης. Δείτε πόσο μεγάλη περιοχή μας άνοιξε αυτή η συμφωνία».

Ανταπόκριση: Αριάνα Φερεντίνου

www.ertnews.gr

Πηγή ertnews.gr