Εκρήξεις στο Κίεβο – Ασθενοφόρα και σωστικά συνεργεία στο σημείο

0
30

Εκρήξεις στο Κίεβο – Ασθενοφόρα και σωστικά συνεργεία στο σημείο

Εκρήξεις σημειώθηκαν νωρίς σήμερα το πρωί στην περιοχή Σεβτσενκίβσκιι της πρωτεύουσας της Ουκρανίας, αναφέρει σε μήνυμά του στην εφαρμογή Telegram ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο. Σύμφωνα με την απεσταλμένη της ΕΡΤ στο Κίεβο, Κάτια Αντωνιάδη, φαίνεται ότι έχει χτυπηθεί ένα κτήριο πολυκατοικιών στα περίχωρα του Κιέβου ενώ δεν έχουν καταγραφεί ανθρώπινες απώλειες. Στο σημείο βρίσκεται ο δήμαρχος της πόλης και απομακρύνονται οι κάτοικοι από το σημείο.

Επίσης, δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά τα αίτια των εκρήξεων αυτών.

Ασθενοφόρα και σωστικά συνεργεία έσπευσαν στο σημείο. Πιο λεπτομερείς πληροφορίες – αργότερα”, αναφέρει ο Κλίτσκο στην ανάρτησή του. “Διάσωση κατοίκων και απομάκρυνσή τους από δύο κτίρια”, προσθέτει ο δήμαρχος της ουκρανικής πρωτεύουσας.

https://platform.twitter.com/widgets.js

Η ιστορική αυτή περιοχή, μια από τις κεντρικές του Κιέβου, φιλοξενεί πανεπιστήμια, εστιατόρια και αίθουσες τέχνης.

Σύμφωνα με δημοσιογράφους του AFP, τέσσερις εκρήξεις ακούστηκαν νωρίς σήμερα το πρωί στο Κίεβο. Ένα συγκρότημα κατοικιών κοντά στο κέντρο της πόλης επλήγη, με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά και να σχηματιστεί σύννεφο καπνού.

https://platform.twitter.com/widgets.js

Οι εκρήξεις σημειώθηκαν γύρω στις 06:30 (και ώρα Ελλάδος) και σύμφωνα με αυτούς δεν υπάρχουν πληροφορίες μέχρι στιγμής για πιθανές απώλειες.

Πηγές: ΕΡΤ,ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

www.ertnews.gr

Πηγή ertnews.gr