«Έγδυναν» υποψήφιους αγοραστές οχημάτων – Τι ερευνά η Ασφάλεια Πατρών

0
25
«Έγδυναν» υποψήφιους αγοραστές οχημάτων – Τι ερευνά η Ασφάλεια Πατρών

Ταυτοποίησαν τα πλήρη στοιχεία ακόμα πέντε μελών της εγκληματικής οργάνωσης και εξιχνίασαν επιπλέον 23 περιστατικά απάτης.

Ηταν αρχές Ιουλίου του 2021, όταν αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών εξάρθρωσαν εγκληματική οργάνωση που διέπραττε ηλεκτρονικές απάτες με έδρα το Ζευγολοτιό Κορινθίας, συλλαμβάνοντας σε ταυτόχρονες επιχειρήσεις σε Πάτρα και Αίγιο, αλλά και σε περιοχές της Κορίνθου, 12 άτομα (τσιγγάνοι), ανάμεσά τους και τους τρεις «εγκέφαλους».

Την Πέμπτη, ένα περίπου χρόνο μετά και κατόπιν στοχευμένων ερευνών, ταυτοποίησαν τα πλήρη στοιχεία ακόμα πέντε μελών -ηλικίας από 27 έως και 55 ετών από την Κόρινθο και εξιχνίασαν επιπλέον 23 περιστατικά απάτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το pelop.gr, η Ασφάλεια Πατρών βρίσκεται ένα βήμα πριν την ταυτοποίηση 15 ατόμων δικαιούχων τραπεζικών λογαριασμών, που έναντι αμοιβής παρείχαν στην οργάνωση τις τραπεζικές τους κάρτες προκειμένου να πραγματοποιούν τις διατραπεζικές συναλλαγές με τα θύματα τους.

Οι δράστες που είχαν αναπτύξει «δραστηριότητα» από τον Νοέμβριο του 2020, αποκομίζοντας κέρδη που ξεπερνούσαν τις 800. 000 ευρώ και διήγαγαν πολυτελή βίο, αναρτούσαν προς πώληση, μέσω διαδικτυακών ιστοσελίδων, αγγελίες αυτοκινήτων, μοτοσικλετών, γεωργικών μηχανημάτων και τροχόσπιτων. Οι υποψήφιοι αγοραστές – θύματα επικοινωνούσαν με μέλος της οργάνωσης, ο οποίος τους έπειθε να καταθέτουν χρήματα σε τραπεζικούς λογαριασμούς τρίτων προσώπων και στη συνέχεια τα αποσπούσαν μέσω της εφαρμογής λεπτά στο λεπτό, χωρίς ωστόσο να τους παραδίδουν τα οχήματα. Οπως είχε αποκαλύψει η «Π», οι δράστες εντόπιζαν αγγελίες από γνωστή ιστοσελίδα πώλησης οχημάτων, της αναρτούσαν σε δικό τους ιστότοπο κάνοντας σημαντική έκπτωση στη τιμή προκειμένου να «τσιμπήσουν» τα θύματα.

Σε βάρος των «5» σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της κατ’ εξακολούθησης διάπραξης απατών και πλαστογραφιών τετελεσμένες και σε απόπειρα και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, η οποία θα διαβιβαστεί στον ανακριτή Κορίνθου και θεωρείται θέμα χρόνου η έκδοση ενταλμάτων σύλληψης τους. Η διερεύνηση της υπόθεσης συνεχίζεται από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Πατρών.

#ΠΑΤΡΑ #ΑΓΟΡΕΣ #ΟΧΗΜΑΤΑ #ΑΠΑΤΕΣ
«Έγδυναν» υποψήφιους αγοραστές οχημάτων – Τι ερευνά η Ασφάλεια Πατρών

Πηγή dikaiologitika.gr