Αιθιοπία: Πεινασμένοι πίθηκοι επιτίθενται στα παιδιά

0
35

Αιθιοπία: Πεινασμένοι πίθηκοι επιτίθενται στα παιδιά

Επιθέσεις στα παιδιά από πεινασμένους πιθήκους έχουν σημειωθεί στην Αιθιοπία, λόγω της έντονης ξηρασίας που έχει προκαλέσει επίσης ελλείψεις τροφίμων.

Σύμφωνα με τη Save the Children, η «σημερινή ένταση» της ξηρασίας στη χώρα είναι άνευ προηγουμένου με τον Abdirizak Ahmed, διευθυντή επιχειρήσεων της Save the Children στην ανατολική Αιθιοπία, να σημειώνει πως πριν από τρεις μήνες, η οργάνωση άρχισε να λαμβάνει αναφορές για επιθέσεις άγριων πιθήκων, ιδιαίτερα στις Dawa και Shebelle.

Σύμφωνα με ξένα Μέσα, οι πίθηκοι έχουν γίνει πολύ επιθετικοί καθώς οι οικογένειες αναγκάζονται να προστατεύουν τα παιδιά τους από μαϊμούδες που τους βλέπουν ως πηγή τροφής. Η Αιθιοπία βιώνει μια από τις χειρότερες ξηρασίες των τελευταίων 50 ετών.

Σημειώνεται πως, καθώς τα αέρια του θερμοκηπίου της επιφάνειας της Γης εμποδίζουν τη θερμότητα στην ατμόσφαιρα, ο πλανήτης συνεχίζει να θερμαίνεται. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αλλαγή του καιρού και σε πιο ζεστά μέρη, με την κλιματική αλλαγή, το νερό εξατμίζεται πιο γρήγορα και προκαλεί ξηρότερες καιρικές συνθήκες και ξηρασία. Αυτό όχι μόνο έχει προκαλέσει αυξανόμενες πιέσεις στις κοινότητες της χώρας, αλλά επίσης έχει κάνει τα άγρια ζώα να πάνε σε κατοικημένες περιοχές αναζητώντας πηγή τροφής.

Πηγή: abcnews.al

Μετάφραση:Σταυρούλα Ευάγγελου

www.ertnews.gr

Πηγή ertnews.gr