Βρετανία: Ο Μπόρις Τζόνσον ζήτησε μείωση κατά 91.000 των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα

0
19

Βρετανία: Ο Μπόρις Τζόνσον ζήτησε μείωση κατά 91.000 των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα

Εντολή τους υπουργούς του να μειώσουν κατά 91.000 τους εργαζομένους στον δημόσιο τομέα μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, έδωσε ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον επικαλούμενος την προσπάθεια  άμβλυνσης του κόστους ζωής  για τις οικογένειες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες  και να δοθεί έτσι η δυνατότητα να γίνουν φοροαπαλλαγές ύψους δισεκατομμυρίων λιρών, σύμφωνα με εφημερίδας Daily Mail.

Έδωσε προθεσμία ενός μήνα στους υπουργούς του για να καταρτίσουν σχέδια για να μειωθεί το μέγεθος του εργατικού δυναμικού του δημοσίου κατά σχεδόν το ένα πέμπτο, κάτι που θα εξοικονομούσε 3,5 δισεκ. λίρες σε ετήσια βάση τον χρόνο, διευκρινίζει η εφημερίδα.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός είπε επίσης ότι θέλει περισσότεροι εργαζόμενοι να επιστρέψουν στους χώρους εργασίας, πάντα σύμφωνα με τη Μέιλ. «Θα υπάρξουν πολλοί που θα διαφωνήσουν μαζί μου, αλλά πιστεύω πως οι άνθρωποι είναι πιο παραγωγικοί, πιο ενεργητικοί, έχουν περισσότερες ιδέες όταν έχουν γύρω τους άλλους ανθρώπους», επιχειρηματολόγησε.

Ο Ντέιβ Πένμαν, γενικός γραμματέας του FDA, συνδικαλιστικού φορέα που εκπροσωπεί εργαζόμενους του δημοσίου τομέα, τόνισε μέσω Twitter πως «αν δεν έχουν σοβαρό σχέδιο, πρόκειται είτε απλά για προσπάθεια να εξασφαλίσουν προβολή από τα ΜΜΕ, ή για ριψοκίνδυνη πολιτική περικοπών και καμένης γης στις δημόσιες υπηρεσίες χωρίς καμία σκέψη ή έγνοια για τις συνέπειες».

 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

www.ertnews.gr

Πηγή ertnews.gr