Στην Αλβανία αύριο ο Νίκος Δένδιας, με ποιους θα συναντηθεί

0
27
Στην Αλβανία αύριο ο Νίκος Δένδιας, με ποιους θα συναντηθεί

Στην Αλβανία μεταβαίνει αύριο, Δευτέρα 23 Μαΐου, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Ο Νίκος Δένδιας θα συναντηθεί αρχικά με στελέχη της ελληνικής εθνικής μειονότητας από τη Χειμάρρα και στη συνέχεια με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιο.

Στη συνέχεια ο υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί κατ’ ιδίαν με την Υπουργό Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Αλβανίας, Όλτα Τζάτσκα, και θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες.

Κατόπιν ο Έλληνας ΥΠΕΞ θα γίνει δεκτός από τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Έντι Ράμα. Θα πραγματοποιηθεί κατ’ ιδίαν συνάντηση των δύο ανδρών και στη συνεχεία θα λάβει χώρα γεύμα εργασίας.

Οι συζητήσεις θα εστιασθούν σε ζητήματα διμερούς, ευρωπαϊκού και περιφερειακού ενδιαφέροντος με έμφαση στην πορεία των ελληνοαλβανικών σχέσεων σε όλους τους τομείς, στην προετοιμασία της Συνόδου Κορυφής της Διαδικασίας Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEECP), στις εξελίξεις στην Ουκρανία μετά από τη ρωσική εισβολή, στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του ΥΠΕΞ.

#ΝΙΚΟΣ_ΔΕΝΔΙΑΣ #ΑΛΒΑΝΙΑ #ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ #ΕΝΤΙ_ΡΑΜΑ #ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ #ΥΠΟΥΡΓΟΣ_ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
Στην Αλβανία αύριο ο Νίκος Δένδιας, με ποιους θα συναντηθεί

Πηγή dikaiologitika.gr