Πορτογαλία: Άρχισε η χορήγηση 4ης δόσης εμβολίου λόγω αυξημένων κρουσμάτων κορονοϊού

0
81

Πορτογαλία: Άρχισε η χορήγηση 4ης δόσης εμβολίου λόγω αυξημένων κρουσμάτων κορονοϊού

Οι Aρχές της Πορτογαλίας άρχισαν να χορηγούν τέταρτη δόση εμβολίου κατά του κορονοϊού σε ηλικιωμένους και τροφίμους γηροκομείων, όπως ανακοίνωσε η Γενική Διεύθυνση Υγείας (DGS) της χώρας τη Δευτέρα.

Η δεύτερη αναμνηστική δόση είχε αρχικά προγραμματιστεί να χορηγηθεί στις αρχές του φθινοπώρου αυτού του έτους, όμως αποφασίστηκε να ξεκινήσει νωρίτερα λόγω της αύξησης του αριθμού των νέων λοιμώξεων στην Πορτογαλία. 

Σύμφωνα με τη DGS, αυτή την εβδομάδα σε όσους είναι άνω των 80 ετών θα προσφερθεί το εμβόλιο σε κέντρα εμβολιασμού ή κέντρα υγείας.

Η Τεχνική Επιτροπή της DGS για τον Εμβολιασμό κατά της Covid-19 (CTVC) συνέστησε αυτή τη δεύτερη αναμνηστική δόση για τη βελτίωση της «προστασίας των πιο ευάλωτων μελών του πληθυσμού, δεδομένης της τρέχουσας αύξησης του αριθμού των νέων κρουσμάτων».

Η DGS εκτιμά ότι περίπου 750.000 άτομα αναμένεται να εμβολιαστούν μέσα τους επόμενους τέσσερις μήνες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που αναρρώνουν από την Covid-19 κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Στη συνέχεια, η δεύτερη αναμνηστική δόση θα προσφερθεί σε παιδιά και νέους ηλικίας μεταξύ 12 και 15 ετών και σε άτομα με ανοσοκατεσταλμένες παθήσεις.

Πηγές: Xinhua, ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ertnews.gr

Πηγή ertnews.gr