Ουκρανία: Πάνω από 8 δισ. δολάρια το κόστος του πολέμου μέχρι στιγμής

0
15
Ουκρανία: Πάνω από 8 δισ. δολάρια το κόστος του πολέμου μέχρι στιγμής

Περισσότερα από 8 δισ. δολάρια έχει ξοδέψει η Ουκρανία για τον πόλεμο με τη Ρωσία, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών της δοκιμαζόμενης χώρας, Σεργκέι Μαρτσένκο.

Τα στοιχεία, που έχει δημοσιεύσει μέχρι στιγμής η ουκρανική κυβέρνηση, αποκαλύπτουν την οικονομική δίνη στην οποία βρίσκεται η χώρα, ενώ ταυτόχρονα πολεμά την ανανεωμένη ρωσική επίθεση στα ανατολικά της, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Οι δαπάνες, που ανακατευθύνθηκαν από ορισμένα κονδύλια που προβλέπονταν αρχικά στον προϋπολογισμό για αναπτυξιακά προγράμματα, πήγαν για αγορά και επισκευή όπλων, για επείγουσα βοήθεια σε εσωτερικά εκτοπισμένους…, δήλωσε ο Σεργκέι Μαρτσένκο, αναφέρει το Tanjug. Τα ποσά που έχουν ξοδευτεί για την αντιμετώπιση της ρωσικής εισοβολής αγγίζουν τα 8,3 δισ. δολάρια σύμφωνα με τον ίδιο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ουκρανικού υπουργείου Κοινωνικής Πολιτικής, έχουν καταγραφεί επίσημα 2,7 εκατομμύρια εσωτερικά εκτοπισμένοι, αν και ο πραγματικός αριθμός είναι πολλαπλάσιος, σύμφωνα με το Reuters.

Η κυβέρνηση εισέπραξε μόνο το 60% των προγραμματισμένων φορολογικών εσόδων για τον Απρίλιο, το οποίο είναι ένα έλλειμμα που συμπληρώθηκε στο ισοδύναμο του 79,5% με επιχορηγήσεις από ξένους εταίρους, δήλωσε ο Μαρτσένκο σε γραπτό σχόλιο στο βρετανικό πρακτορείο.

Ο Ουκρανός υπουργός είπε ότι το Κίεβο χρειάζεται επειγόντως ξένη υποστήριξη προκειμένου να βελτιώσει την κατάσταση, επειδή η κυβέρνηση αναγκάζεται να επενδύσει δισεκατομμύρια επιπλέον δολάρια σε έκτακτες δαπάνες λόγω του πολέμου που βρίσκεται σε εξέλιξη.

#ΟΥΚΡΑΝΙΑ #ΡΩΣΙΑ #ΠΟΛΕΜΟΣ
Ουκρανία: Πάνω από 8 δισ. δολάρια το κόστος του πολέμου μέχρι στιγμής

Πηγή dikaiologitika.gr