Μέσα στα επόμενα 4 χρόνια θα μπορούσε να κυκλοφορήσει το ψηφιακό ευρώ, δηλώνει Ευρωπαίος αξιωματούχος

0
28
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακόμα και μέσα στα επόμενα τ΄έσσερα  χρόνια θα μπορούσε να κυκλοφορήσει από την Ε.Ε το ψηφιακό ευρώ  δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

«Η ιδέα θα ήταν ότι, ας πούμε, σε τέσσερα χρόνια από τώρα, θα είμαστε ιδανικά έτοιμοι να εκδώσουμε το ψηφιακό ευρώ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Φάμπιο Πανέτα, μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, σε εκδήλωση τη Δευτέρα στο Εθνικό Κολλέγιο της Ιρλανδίας . «Είναι ένα πολύ περίπλοκο έργο, που δεν έχει ξαναγίνει… Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος ότι σε τέσσερα χρόνια θα είμαστε προετοιμασμένοι», συμπλήρωσε.

Οι πληρωμές peer-to-peer (P2P), που επιτρέπουν συναλλαγές μεταξύ φίλων, θα μπορούσαν να είναι το πρώτο στάδιο δοκιμής για τη νέα τεχνολογία προτού εξαπλωθεί σε άλλους τομείς, όπως οι πληρωμές σε καταστήματα ή στο διαδίκτυο, πρότεινε ο Πανέτα.

«Μια λύση πληρωμής P2P που καλύπτει ένα ευρύ σύνολο χρηστών σε ολόκληρη την ευρωζώνη θα μπορούσε να προσφέρει πρόσφορο έδαφος για την υιοθέτηση ενός ψηφιακού ευρώ», είπε, επικαλούμενος σχετική έρευνα.

Αν και τον  Οκτώβριο του 2021, η ΕΚΤ ξεκίνησε μια διετή φάση έρευνας για να εξετάσει ζητήματα όπως σε ποιες χρήσης πρέπει να δοθεί προτεραιότητα, ακόμη δεν έχει ληφθεί η τελική απόφαση για το αν τελικά θα εκδοθεί. Ο Πανέτα έχει πει προηγουμένως ότι μια φάση υλοποίησης που θα ξεκινήσει στα τέλη του επόμενου έτους μπορεί να διαρκέσει τρία χρόνια.

Πηγή: Reuters

 

#ΨΗΦΙΑΚΟ_ΕΥΡΩ #ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ_ΚΕΝΤΡΙΚΗ_ΤΡΑΠΕΖΑ
Μέσα στα επόμενα 4 χρόνια θα μπορούσε να κυκλοφορήσει το ψηφιακό ευρώ, δηλώνει Ευρωπαίος αξιωματούχος

Πηγή dikaiologitika.gr