Με τη δευτερολογία του Νίκου Ανδρουλάκη ολοκληρώνεται σήμερα το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, σε έξελιξη η ψηφοφορία για τη νέα ΚΕ

0
32
Με τη δευτερολογία του Νίκου Ανδρουλάκη ολοκληρώνεται σήμερα το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, σε έξελιξη η ψηφοφορία για τη νέα ΚΕ

Σε εξέλιξη είναι η ψηφοφορία για την εκλογή της νέας Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ενώ αργά το μεσημέρι ο πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης, θα κλείσει τον διάλογο με την δευτερολογία του.

Aπό τις 9 το πρωί έχει ξεκινήσει η ψηφοφορία για την εκλογή της νέας Κεντρικής Επιτροπής η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 7 το απόγευμα.

Με την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας και τη δευτερολογία του Νίκου Ανδρουλάκη θα πέσει και η αυλαία του τριήμερου 3ου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, που γίνεται στο κλειστό του ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ, στο Φάληρο.

Οι υποψήφιοι για την Κ.Ε, είναι 464 και σύμφωνα με τις τροποποιήσεις στο Καταστατικό που ψηφίστηκαν χθες αργά το βράδυ με μεγάλη πλειοψηφία θα αποτελείται από 301 μέλη εκ των οποίων το 1/3 θα είναι γυναίκες. Έτσι περιορίζεται η ένταση για το ποιος θα εκλεγεί.

Στην Κεντρική Επιτροπή δικαίωμα συμμετοχής έχουν -χωρίς εκλογή- οι βουλευτές και οι ευρωβουλευτές του κόμματος, οι πρώην πρόεδροι, εκπρόσωποι τριτοβάθμιων σωματείων.

Μεταξύ των υποψηφίων είναι στενοί συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη, όπως ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, ο οποίος αναμένεται να εκλεγεί στη θέση του Γραμματέα του κόμματος στην πρώτη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, τις επόμενες μέρες.

Υποψήφιοι είναι ακόμη ο Στέφανος Ξεκαλάκης, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Δημήτρης Μάντζος, η διευθύντρια του γραφείου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ΚΙΝΑΛ, Ελένη Αναστασίου κ.ά.

Αργά το μεσημέρι ο πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης θα κλείσει τον διάλογο με την δευτερολογία του όπου θα συνοψίσει τα πολιτικά συμπεράσματα της συζήτησης των στελεχών και μελών του κόμματος.

Μια ακόμη σημαντική τροποποίηση στο Καταστατικό που εγκρίθηκε χθες αφορά στην άρση του ασυμβίβαστου για τον γραμματέα του κόμματος κι έτσι ο νέος γραμματέας θα μπορεί να είναι κι αυτός υποψήφιος βουλευτής.

Στη λίστα των υποψηφίων βρίσκονται ακόμη ο απερχόμενος γραμματέας, Μανώλης Χριστοδουλάκης, ο Παύλος Χρηστίδης και ο Παύλος Γερουλάνος.

Το πρόγραμμα της τρίτης ημέρας του συνεδρίου:

–Ψηφοφορίες από τις 9 το πρωί

–Ομιλίες στην Ολομέλεια ως τις 12 το μεσημέρι

– Θεματική Συζήτηση για την Ψηφιακή Διακυβέρνηση (10:00-12:00, Αίθουσα Α)

Συντονιστής: Γιώργος Καραμανώλης

Α. Ψηφιακή Κοινωνία – Ψηφιακό Κίνημα: Παρουσίαση και απολογισμός της πιλοτικής λειτουργίας της ψηφιακής πλατφόρμας digital society.

Β. Καινοτόμες πολιτικές για την Ελλάδα στην Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση

Γ. Ψηφιακή μετάβαση στις τοπικές κοινωνίες.

Live η ομιλία του Ν. Ανδρουλάκη:

{https://www.youtube.com/watch?v=et_BudZEu2o}

#ΠΑΣΟΚ #ΝΙΚΟΣ_ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ #ΠΑΣΟΚ__ΚΙΝΑΛ #ΣΥΝΕΔΡΙΟ #ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ
Με τη δευτερολογία του Νίκου Ανδρουλάκη ολοκληρώνεται σήμερα το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, σε έξελιξη η ψηφοφορία για τη νέα ΚΕ

Πηγή dikaiologitika.gr