Κορονοϊός: Μαζί με τα μέτρα… φεύγουν και τα πρόστιμα, μόλις 5 παραβάσεις σε 100.983 ελέγχους

0
30
Κορονοϊός: Μαζί με τα μέτρα... φεύγουν και τα πρόστιμα, μόλις 5 παραβάσεις σε 100.983 ελέγχους

Μαζί με τα μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού, που αίρονται το ένα μετά το άλλο, φαίνεται πως «φεύγουν» μαζί και τα πρόστιμα που έπεφταν βροχή τους προηγούμενους μήνες.

Συγκεκριμένα, οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ., Λιμενικό Σώμα, Ε.Α.Δ., ΔΙ.Μ.Ε.Α., Σ.ΕΠ.Ε., Περιφέρειες και Δημοτική Αστυνομία) διενήργησαν την Παρασκευή 20.05.2022 συνολικά 100.983 ελέγχους και κατέγραψαν πέντε περιπτώσεις παράβασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού.

Συνολικά, επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 1.500 ευρώ. Η Ελληνική Αστυνομία επιφορτίστηκε με τον κύριο όγκο των ελέγχων.

Α. Κυριότερες παραβάσεις:

– Μη χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους

Επικράτεια

Το Λιμενικό διενήργησε 5.709 ελέγχους από τους οποίους δεν προέκυψαν παραβάσεις και δεν επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο.

Τα κλιμάκια της Ε.Α.Δ. διενήργησαν ελέγχους σε εικοσιένα (21) αντικείμενα, δεν καταγράφηκε παράβαση και δεν επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο.

Τα κλιμάκια της Ε.Α.Δ. έλεγξαν διακόσια δεκατρία (213) φυσικά πρόσωπα για χρήση μάσκας και τήρηση των αποστάσεων και δεν επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο.

Επιπλέον, ελέγχθηκαν και τα σχετικά πιστοποιητικά τεσσάρων (4) φυσικών προσώπων (εργαζομένων) μέσω της ειδικής εφαρμογής του άρθρου 33 του ν. 4816/2021 (Α’ 118) Covid Free GR και δεν επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο (σύνολο φυσικών προσώπων 217).

Β. Επιχειρησιακός προγραμματισμός:

Οι έλεγχοι συνεχίζονται σε όλη την επικράτεια με βασικό στόχο τη διασφάλιση της εφαρμογής των ειδικών όρων λειτουργίας των επιχειρήσεων και επίκεντρο τις περιοχές υψηλού εμπορικού ενδιαφέροντος, επιπλέον γίνονται εντατικοί έλεγχοι για την κατοχή και εξακρίβωση της γνησιότητας των πιστοποιητικών εμβολιασμού/νόσησης/ διαγνωστικών ελέγχων των εργαζομένων.

#ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ #ΕΛΕΓΧΟΙ #ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ #ΜΕΤΡΑ_ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ #ΜΑΣΚΑ #ΠΡΟΣΤΙΜΑ #ΕΘΝΙΚΗ_ΑΡΧΗ_ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ
Κορονοϊός: Μαζί με τα μέτρα... φεύγουν και τα πρόστιμα, μόλις 5 παραβάσεις σε 100.983 ελέγχους

Πηγή dikaiologitika.gr