Ηλεκτρικές συσκευές: Ποιες εξαιρούνται από την επιδότηση (βίντεο)

0
24
Ηλεκτρικές συσκευές: Ποιες εξαιρούνται από την επιδότηση (βίντεο)

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τη μέρα που θα να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή».

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με κυβερνητικά χείλη, το πρόγραμμα της επιδότησης των ηλεκτρικών συσκευών αναμένεται να ανοίξει στις αρχές του επόμενου μήνα.

Εκτός απροόπτου, αρχές Ιουνίου θα είναι διαθέσιμη η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή» στην οποία θα ενταχθούν περίπου 350.000 νοικοκυριά για την επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών.

Το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή» αφορά την αντικατάσταση παλαιών ενεργοβόρων συσκευών και συγκεκριμένα κλιματιστικών, ψυγείων και καταψυκτών με νέες συσκευές.

Υπενθυμίζεται ότι δεν συμπεριλαμβάνονται στην επιδότηση:

– πλυντήρια ρούχων

– πλυντήρια πιάτων

– ηλεκτρικές κουζίνες

Σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, μάλιστα, τα 350.000 νοικοκυριά που θα μπουν στο πρόγραμμα, θα καταφέρουν να μειώσουν μεσοσταθμικά 30% την κατανάλωση και στον λογαριασμό του ρεύματος.

Σε περίπτωση που υποβληθούν πάνω από 350.000 αιτήσεις, τότε θα γίνει ιεράρχηση των αιτήσεων με σειρά κριτηρίων κατάταξης, όπως το εισόδημα ή ακόμη και κοινωνικά.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι παλαιές συσκευές θα πρέπει να λειτουργούν, ενώ η επιδότηση θα κυμανθεί από 35% έως 50%, ανάλογα με το εισόδημα του επιδοτούμενου και χωρίς να υπάρχει κάποιο άνω όριο.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA:

 

 

 

#ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ_ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ_ΣΥΣΚΕΥΩΝ #ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ_ΣΥΣΚΕΥΕΣ #ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ
Ηλεκτρικές συσκευές: Ποιες εξαιρούνται από την επιδότηση (βίντεο)

Πηγή dikaiologitika.gr