Η έκθεση ψυχιάτρου για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο: Αναφορά – «βόμβα» για τους γονείς του πιλότου

0
22
Η έκθεση ψυχιάτρου για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο: Αναφορά - «βόμβα» για τους γονείς του πιλότου

Μελετώντας τη δικογραφία, αλλά και τις κινήσεις του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου πριν και μετά την άγρια δολοφονία στα Γλυκά Νερά, η ψυχίατρος Αλκηστις Ηγουμενάκη κατέληξε στο ότι ο 33χρονος πιλότος εμφανίζει ναρκισσιστική και αντικοινωνική διαταραχή προσωπικότητας.

Το φως της δημοσιότητας είδε την Κυριακή η εκτενής ανάλυση δώδεκα σελίδων που συνέταξε η ψυχιάτρος Άλκηστις Ηγουμενάκη για τον γυναικοκτόνο Μπάμπη Αναγνωστόπουλο.

Σε αυτήν αναφέρει ότι ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος πάσχει από ναρκισσιστική και αντικοινωνική διαταραχή προσωπικότητας, ενώ εντοπίζει «μια προβληματική συναισθηματική σχέση του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου με τη μητέρα του».

Όπως αποκαλύπτει, μάλιστα, ο Ελεύθερος Τ΄ύπος, η γυναίκα – που κατέθεσε ως πραγματογνώμονας της οικογένειας της Καρολάιν – συνιστά «έντονα» την εξέταση των γονιών του πιλότου από τουλάχιστον δύο ξεχωριστούς εμπειρογνώμονες δημόσιας Αρχής, προκειμένου να συνεχιστεί η επαφή τους με τη Λυδία.

«Έχει απόλυτη συνείδηση του αποτελέσματος των πράξεών του»

Σύμφωνα πάντα με την ψυχίατρο, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος δεν πάσχει από διατάραξη συνείδησης, αλλά από διαταραχές προσωπικότητας.

«Οι δε πράξεις των ατόμων αυτών (με διαταραχή προσωπικότητας) δεν μπορούν να έχουν ελαφρυντικά, αφού ο θύτης έχει απόλυτη συνείδηση του αποτελέσματος των πράξεών του και των πιθανών συνεπειών τους», συμπληρώνει.

Η ναρκισσιστική διαταραχή χαρακτηρίζεται από αίσθημα μεγαλείου, αναζήτηση του θαυμασμού των άλλων και έλλειψη ενσυναίσθησης, δυσκολία αποδοχής της απόρριψης και της κριτικής, καθώς και την πεποίθηση ότι ο άλλος είναι «κτήμα του».

Αντίστοιχα, όπως εξηγεί η ίδια, η αντικοινωνική διαταραχή χαρακτηρίζεται από ένα διαρκές μοτίβο παραβίασης των δικαιωμάτων των άλλων, έλλειψη ενσυναίσθησης, χειριστική και παρορμητική συμπεριφορά, έλλειψη ενοχών και μετανοίας.

«Το αίσθημα μεγαλείου προδίδεται από τον έλεγχο που ασκούσε στη σύζυγό του», αλλά και στο ότι «πιστεύει πως μπορεί να ξεγελάσει όλο τον κόσμο με την “έξυπνη” παράσταση μετά τη δολοφονία».

«Αγνόησε την ανάγκη του παιδιού του να έχει τη μητέρα του»

«Η Καρολάιν είναι ένα νεαρό κορίτσι και ξεκινάει σχέση με έναν άντρα πολύ μεγαλύτερο. Η σχέση τους είναι άνιση» αναφέρει η Άλκηστις Ηγουμενάκη, ενώ ισχυρίζεται πως «αρχικά δολοφονεί τη σύζυγό του και μητέρα του παιδιού του, αγνοώντας παντελώς την ανάγκη του παιδιού του να έχει τη μητέρα του πλάι του».

«Η έλλειψη ενσυναίσθησης προδίδεται και με το σκηνικό που δημιουργεί μετά τη δολοφονία τοποθετώντας το παιδί του δίπλα στη νεκρή μητέρα του, το ίδιο συμβαίνει όταν σκοτώνει το σκυλάκι, το οποίο είχε διαλέξει η Καρολάιν, σαν να θέλει να αφαιρέσει καθετί δικό της».

#ΜΠΑΜΠΗΣ_ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ #ΓΛΥΚΑ_ΝΕΡΑ #ΚΑΡΟΛΑΙΝ #ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ #ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ
Η έκθεση ψυχιάτρου για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο: Αναφορά - «βόμβα» για τους γονείς του πιλότου

Πηγή dikaiologitika.gr