Ερντογάν: Δεν είμαστε θετικοί για Σουηδία – Φινλανδία στο ΝΑΤΟ, δεν θέλουμε να συμβεί ό,τι με την Ελλάδα

0
19
Ερντογάν: Δεν είμαστε θετικοί για Σουηδία - Φινλανδία στο ΝΑΤΟ, δεν θέλουμε να συμβεί ό,τι με την Ελλάδα

Ανοιχτό ακόμα και το ενδεχόμενο του βέτο στην ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας αφήνει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε δηλώσεις του, στις οποίες αναφέρθηκε και στην Ελλάδα.

Ότι δεν βλέπει θετικά μια πιθανή ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ ξεκαθάρισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε δηλώσεις του.

Ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε μάλιστα ότι το ΝΑΤΟ έχει κάνει λάθος και με την Ελλάδα, ενώ σχετικά με τη Σουηδία και Φινλανδία σημείωσε πως είναι φιλικές προς τρομοκρατικές οργανώσεις, αναφερόμενος ουσιαστικά στο PKK.

«Παρακολουθούμε τις εξελίξεις με τη Σουηδία και τη Φινλανδία. Όμως δεν είμαστε θετικοί σε μια τέτοια εξέλιξη. Προηγούμενες διοικήσεις του ΝΑΤΟ έχουν κάνει λάθη ιδιαίτερα με την Ελλάδα. Ξέρετε τη στάση της Ελλάδας απέναντι στην Τουρκία, με τις “πλάτες” του ΝΑΤΟ, δεν θέλουμε κάτι τέτοιο. Οι σκανδιναβικές χώρες, δυστυχώς, είναι φιλικές σε τρομοκρατικές οργανώσεις. Ως εκ τούτου δεν το βλέπουμε θετικά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος.

«Δεν ξέρω τι δηλώσεις θα κάνει ο Μπάιντεν»

Ο Τούρκος πρόεδρος μιλώντας μετά την καθιερωμένη προσευχή της Παρασκευής αναφέρθηκε και στην επικείμενη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν ξέρω τι δηλώσεις θα κάνει ο Μπάιντεν μετά τη συνάντηση. Φυσικά το μήνυμα του Μητσοτάκη θα είναι ένα τελείως διαφορετικό ζήτημα. Θα παρακολουθήσουμε τα πάντα και έπειτα θα τοποθετηθούμε».

 

#ΡΕΤΖΕΠ_ΤΑΓΙΠ_ΕΡΝΤΟΓΑΝ #ΝΑΤΟ #ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ #ΣΟΥΗΔΙΑ
Ερντογάν: Δεν είμαστε θετικοί για Σουηδία - Φινλανδία στο ΝΑΤΟ, δεν θέλουμε να συμβεί ό,τι με την Ελλάδα

Πηγή dikaiologitika.gr