‘Ερχεται νέο πόρισμα της ΡΑΕ: Τι θα συμβεί με τα υπερέσοδα των παραγωγών ενέργειας

0
78
'Ερχεται νέο πόρισμα της ΡΑΕ: Τι θα συμβεί με τα υπερέσοδα των παραγωγών ενέργειας

«Συνεχίζουμε να πιέζουμε την Ευρώπη που καθυστερεί και τονίζουμε την ανάγκη να δοθούν χρήματα για την ενεργειακή κρίση, ενώ έχουμε πει και τον τρόπο που θα μπορούσαν να βρεθούν», τόνισε την Πέμπτη ο Κώστας Σκρέκας.

Νέο πόρισμα της Ρυθμιστικής Αρχής Ενεργείας – που θα άφορα το δεύτερο τρίμηνο του 2022 – προανήγγειλε ο υπουργός Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

Το πόρισμα θα άφορα τους μήνες Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο, ενώ εφόσον υπάρξουν υπερέσοδα των παραγωγών ενεργείας αυτά θα ανακληθούν.

Η ΡΑΕ έχει παραδώσει το πόρισμα της για το προηγούμενο διάστημα και «μένει να δούμε τις έμμεσες εκπτώσεις που έχουν κάνει οι προμηθευτές, ενώ το τελικό πόσο που θα προσδιοριστεί, όπως έχει πει ο πρωθυπουργός, θα ανακληθεί κατά 90% και θα δοθεί στους πολίτες».

Παράλληλα όπως είπε ο υπουργός – μιλώντας στο ΣΚΑΙ – εφόσον βρεθούν οι πόροι, τα μέτρα για την ενεργειακή κρίση θα είναι πάνω και πέρα από όσα έχουν ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό.

Τέλος, ανέφερε ότι σήμερα επισκέπτεται τα Τίρανα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΑΔΜΗΕ, τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ και του ελληνικού Χρηματιστηρίου Ενεργείας και θα συναντηθεί με τους ομόλογούς του υπουργούς Υποδομών, Ενεργείας και Περιβάλλοντος καθώς και με τους διαχειριστές ενεργείας της Αλβανίας προκείμενου να δημιουργηθούν συνθήκες συνεργασίας για επάρκεια εφοδιασμού στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, κάτι που γίνεται ήδη προς την Βουλγαρία.

#ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ_ΚΡΙΣΗ #ΡΑΕ #ΠΟΡΙΣΜΑ #ΚΩΣΤΑΣ_ΣΚΡΕΚΑΣ
'Ερχεται νέο πόρισμα της ΡΑΕ: Τι θα συμβεί με τα υπερέσοδα των παραγωγών ενέργειας

Πηγή dikaiologitika.gr