Υπόθεση Μαντλίν: Κυρήχθηκε «επίσημα ύποπτος» από τις πορτογαλικές Αρχές o 45χρονος παιδόφιλος

0
108

Υπόθεση Μαντλίν: Κυρήχθηκε «επίσημα ύποπτος» από τις πορτογαλικές Αρχές o 45χρονος παιδόφιλος

Ως «επίσημα ύποπτος» κηρύχθηκε ένας άνδρας από τις πορτογαλικές αρμόδιες Αρχές στην υπόθεση της Μαντλίν ΜακΚάν, η οποία τον Μάιο του 2007 εξαφανίστηκε από τουριστικό θέρετρο στην Πορτογαλία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον The Guardian, από τις Αρχές δεν κατονόμασαν μεν τον ύποπτο, όμως θεωρείται πλέον σχεδόν βέβαιο ότι πρόκειται για τον Γερμανό Κρίστιαν Μπρίκνερ, ο οποίος βρίσκεται ήδη στη φυλακή για ναρκωτικά. Ο ίδιος έχει καταδικαστεί και για το βιασμό μιας 72χρονης.

15 χρόνια μετά από την εξαφάνιση

Σημειώνεται πως στις 3 Μαΐου συμπληρώνονται 15 χρόνια από τότε που δηλώθηκε η εξαφάνιση της Μαντλίν και βάσει της πορτογαλικής νομοθεσίας δεν θα είναι πλέον δυνατό να δηλωθεί κάποιος ως πρόσωπο ενδιαφέροντος πέραν αυτής της ημερομηνίας. Η δήλωση κάποιου ως πρόσωπο ενδιαφέροντος είναι ένα απαραίτητο βήμα για τυχόν ποινικές κατηγορίες.

Το 2020 η αστυνομία της Γερμανίας είχε κάνει μια σειρά από εκτεταμένες έρευνες για τη σχέση του Μπρίκνερ με την εξαφάνιση της ΜακΚαν χωρίς ωστόσο κάποιο αποτέλεσμα.

Τον Μάιο του 2007 η μικρή Μαντλίν εξαφανίστηκε μέσα από το διαμέρισμα που παραθέριζε με την οικογένειά της και έκτοτε αγνοείται. Οι γονείς της βρίσκονταν μόλις λίγα μέτρα μακριά και γευμάτιζαν.

Με πληροφορίες από The Guardian

www.ertnews.gr

Πηγή ertnews.gr