Υπογράφτηκε αντιπλημμυρικό έργο ύψους 7,2 εκατ. ευρώ για τη Νίκαια

0
47
Υπογράφτηκε αντιπλημμυρικό έργο ύψους 7,2 εκατ. ευρώ για τη Νίκαια

Σύμβαση για την κατασκευή δικτύου ομβρίων στη Νίκαια, μεταξύ των Λεωφόρων Γρηγορίου Λαμπράκη και Πέτρου Ράλλη, προϋπολογισμού 7.250.000 ευρώ, υπογράφηκε από τον Γιώργο Πατούλη και τον δήμαρχο Νίκαιας – Άγιοι Ιωάννη Ρέντη, Γιάννη Ιωακειμίδη.

Ο περιφερειάρχης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη δρομολόγηση αυτού του σημαντικού έργου, το οποίο θα συμβάλει στην επίλυση πλημμυρικών προβλημάτων της περιοχής. Ευχαρίστησε την κ. Αντωνάκου και τα στελέχη της Περιφέρειας, για τη στενή συνεργασία τους με τον δήμο Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη. «Η συνεργασία μας με τον κ. Ιωακειμίδη, όπως και με το σύνολο των δημάρχων της Αττικής, είναι στενή και καθημερινή, με στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας της Αττικής και την προστασία της ζωής των συμπολιτών μας» σημείωσε ο Γ. Πατούλης.

Το έργο χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας και θα κατασκευαστεί δυτικά του Κηφισού στα όρια του δήμου Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη. Πρόκειται για την αποχέτευση μιας λεκάνης απορροής έκτασης 300 εκταρίων, που εκτείνεται δυτικά της διασταύρωσης των λεωφόρων Θηβών – Π. Ράλλη και Γρ. Λαμπράκη.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Γ. Ιωακειμίδης, ευχαρίστησε τα στελέχη της Περιφέρειας Αττικής για τη συμβολή τους στην ένταξη και χρηματοδότηση του συγκεκριμένου έργου. Μάλιστα, υπογράμμισε ότι επρόκειτο για ένα πάγιο αίτημα δεκαετιών, για το οποίο, τα τελευταία 3 χρόνια έγιναν ουσιαστικά βήματα και κινήθηκε η διαδικασία υλοποίησής του.

Υπογράφτηκε αντιπλημμυρικό έργο ύψους 7,2 εκατ. ευρώ για τη Νίκαια

Πηγή dikaiologitika.gr