Υπό ρωσική κατοχή το λιμάνι της Μαριούπολης

0
37

Υπό ρωσική κατοχή το λιμάνι της Μαριούπολης

Στα χέρια των ρωσικών δυνάμεων βρίσκεται πλέον το λιμάνι της Μαριούπολης, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti. Η Ρωσία συγκεντρώνει δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες για να εξαπολύσει μεγάλη επίθεση στην ανατολική Ουκρανία, ανέφερε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο ηγέτης της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, Ντένις Πουσίλιν δήλωσε ότι το λιμάνι της Μαριούπολης έχει τεθεί υπό τον έλεγχο των ρωσικών δυνάμεων, μετά την εξουδετέρωση των ουκρανικών στρατευμάτων.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι η Ρωσία θα ανοίξει ανθρωπιστικό διάδρομο από τη Μαριούπολη μέσω Μπερντιάνσκ προς την Κριμέα ή τη Ζαπορίζια.

Έτοιμη η Ρωσία για μεγάλη επίθεση στο Ντονμπάς

Η Ρωσία έχει σχεδόν ολοκληρώσει την ανάπτυξη των δυνάμεων της για μια νέα επίθεση στις περιοχές Ντονέτσκ και Λουχάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας.

«Προβλέπουμε ότι οι μάχες θα αρχίσουν στις περιοχές αυτές σε σύντομο χρονικό διάστημα» δήλωσε ο εκπρόσωπος του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας Ολεξάντρ Μοτουζιάνικ, προσθέτοντας ότι ο ουκρανικός στρατός είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει αυτήν τη νέα επίθεση.

Πηγές: Reuters, AFP, BBC, ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

www.ertnews.gr

Πηγή ertnews.gr